Пловдивчанинът Николай Стоянов Дупинов е в неизвестност от 13 октомври 2018 г., пише „Марица“. Той работи към БДЖ - Превозна служба Пловдив като началник- влак над 15 години. Последният му курс е бил на 13 октомври по маршрут Пещера - Пловдив.

Някои от колегите му са го видели да си тръгва същия ден в 8,30 ч. от службата на бул. „Васил Априлов“ с работни дрехи, след което следите му се губят. Следващата му смяна била на 14 октомври вечерта. След като не се явил на работа, без да се обади, че ще отсъства, станало ясно, че предния ден не се е прибрал в дома си. Адресът му е ул. „Буная“ 3 в кв.“Изгрев“, бл. 202, вх. Е, ет. 1, ап. 1. 

Николай Дупинов е ерген и най-малкият от трима братя. Роден е на 18 декември 1968 г. Живеел заедно с брат си Георги, който имал здравословни проблеми със сърцето и също бил ерген. Два дни след изчезването на Николай Георги подал жалба в 6-о РУ на МВР. Преди седмица обаче внезапно е починал на улицата, близо до дома си. Случая с Николай остава да следи третият брат Дело Георгиев.

Той обясни, че има доста мистериозни неща около изчезването на Николай. Двамата имали уговорка да се срещнат на 13 октомври в дома на Дело на ул. „Коматевско шосе“, но жепеецът не отишъл, а мобилният му телефон бил изключен. На 16 октомври вечерта бил в букмейкърски клуб в ЖР „Тракия“, където гледал футболната среща между България и Норвегия. Там се видял с негов съученик от училище „Димчо Дебелянов“ - Любо, по прякор Кравата, който карал такси. След това нито той, нито служителите на заведението са го виждали. Николай ходел там от време на време, за да играе еврофутбол, като залагал между 10 и 15 лв. 

Колегите му, както и брат му Дело недоумяват какво може да се е случило с Николай. Познават го като кротък и благороден човек и точен в работата си. Той не се е оплаквал пред никого, че има проблеми или да е получавал заплахи. Това, което се знае за него, е, че е дължал пари на няколко души, включително и на брат си Дело. Имал и кредит от банка и ВСК към БДЖ. Заплатата, която получавал, била около 1000 лв. с месечните бонуси. Нямал сериозна приятелка, не бил шофьор и не притежавал лек автомобил. Сред колегите му се носят различни версии за изчезването - че е затънал с много пари заради залозите, че се е забъркал в схема с наркотици или че е станал неудобен свидетел, след което убит. 

Брат му Дело, както и колегите му не са доволни от разследването на полицията до момента. Органите на реда все още не били ходили в дома на Николай на оглед. Не били разгледани и камерите около заведението в ЖР „Тракия“. Брат му искал да се проследят последните разговори от мобилния му телефон, но разследващите полицаи казали, че нямали нареждане, а и средства за това. Обяснили, че Николай има чисто досие и това още повече затруднявало разследването.

Запознат съм със случая, но няма да разговарям с близките на изчезналия през медиите. Нека дойдат при мен и да пуснат жалба, ще им отговорим как се работи по случая. Това заяви лаконично директорът на пловдивската полиция ст. комисар Атанас Илков на репортерското запитване какви действия се извършват от органите на реда по издирването на Николай. 

Търсенето на изчезналия мъж не е спирало след подаването на сигнала. Той официално е обявен за издирване. Разпитвани са негови близки, познати, колеги и са събрани данни за движението му в дните преди и малко след като не се е явил на работа. 

Все още обаче не е установено къде се намира Николай, но разследващите са категорични, че към момента при тях няма данни за някакво извършено престъпление спрямо него.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ