Две предложения за брак бяха направени в първите секунди на Новата 2017 година на площада в Разград, където бе общоградското тържество. Десетки червени балони полетяха в небето, когато двете момичета казаха „да“ и сложиха годежните пръстени, а техни приятели ги посипаха с розови листа.
Емрах Татаров и Ахмед Гюлхяр са приятели от деца, решили заедно да предложат на приятелките си. „Нова година – нов късмет“ – обясни решението им Емрах малко след като предложението му бе прието. Неговата приятелка Мелис е от Добрич, тя коментира, че за нея това е голяма изненада, но е много щастлива от доброто начало на новата година.С Емрах са заедно от малко повече от година, от същото време са приятели и Ахмед и Юмгюл, съобщава Дарик. Освен това събитие, което не бе в сценария на тържеството, подготвено от община Разград, почти всички елементи бяха нови.За пръв път имаше концерт на живо – на група „Хоризонт“, която изпълни част от любими на хората на средна възраст, но познати и на младите, български песни.За пръв път в новогодишната нощ бяха раздадени 25 тави с баница с късмети и 100 литра розе и червено вино. За пръв път върху сградата на общината имаше светлинен надпис „ЧНГ, Разград“, за пръв път и зарята бе над 11-етажната бяла сграда на местната управа.

Традиционно в програмата участва и Капански ансамбъл, имаше и хора, на които се хванаха голяма част от присъстващите на площада. На видеостена бе излъчено словото на президента Росен Плевнелиев, а от сцената между изпълненията на група „Хоризонт“ кметът на Разград д-р Валентин Василев поздрави разградчани