Попълнете търсена ключова дума или фраза

Зарязан ухажор от Върбица уби изгората си в Холандия и остави две невръстни момичета без майка

https://blitz.bg/obshtestvo/regioni/zaryazan-ukhazhor-ot-vrbitsa-ubi-izgorata-si-v-kholandiya-i-ostavi-dve-nevrstni-momicheta-bez-mayka_news591204.html Blitz.bg Върбица, България 04 Апр. 2018, 19:40 2890 прочита 0 коментара

След дълго преследване и тормоз от години, зарязан ужахор е успял да стигне до изгората си в Холандия и да я наръга с нож. Трагедията се разиграла на автобусна спирка в един от градовете там на 23 февруари тази година. 29-годишната Едие Ангелова била намушкана на три места, а след това изпаднала в будна кома за 12 дни, пише "Борба".


После младата жена починала и била погребана в родното си село Писарево. Убиецът Асан Мехмедов Салимов бил арестуван веднага след зверството от холандската полиция и сега се чака срещу него да започне дело за умишлено убийство там.

45-годишният злодей е от същото горнооряховско село Писарево и преди години с Едие били гаджета. Тя обаче се омъжила за Емил Ангелов от Върбица. Двамата имат две момичета – Айсел, на 8 г., и Биргюл – на 12 г. Сега двете невръстни деца са без майка. Съпругът Емил Ангелов работи в Холандия и праща пари на семейството, а за ученолюбивите момиченца се грижат прадядо им Емин Еминов, който е на 74 г., и неговата дъщеря Гюлбие – на 56 г. Съпругата на Емин и мъжът на дъщеря му са покойници.

Емин бил над 20 години шофьор, интелигентен и с 300 лева пенсия, която харчи изцяло за двете момиченца. Те, казва той, са неговият живот и неговата радост. Но можело да не бъдат лишени от майка, ако на посегателствата и заканите на Асан се е гледало по-сериозно у нас. Как точно е избягал в Холандия и как е открил Едие и Емил, как е проследил жената и как се е стигнало до зверското убийство, дядото, дъщеря му и децата не знаят. Те разчитат на правосъдие в Холандия, защото там на гурбет са майката на убитата и нейният брат заедно със съпруга й. Едие работела на две места – чистачка в хотел и в сватбен салон.

Десетки жалби против Асан Салимов са написани през последните 10 г. от Едие, от дядо Емин и от други членове на семейството. Повечето от тях освен до полицията в Горна Оряховица и до Областната дирекция на МВР в старата столица.

Жертвата на несподелената любов твърди, че Асан многократно я е заплашвал с отвличане, ако не отиде да живее доброволно с него. Тя трябвало да зареже съпруга си и да бъде негова. Една от последните жалби на убитата Едие Ангелова е от началото на 2014 г. до директора на ОД на МВР. Тогава младата майка още не е била заминала на гурбет в Холандия. В това изложение тя казва, че Асан се чувства недосегаем и постоянно я заплашва с отвличане и продажба в чужбина. Жената иска закрила от МВР, но приживе е получила два предупредителни протокола срещу Асан.

Едно от мародерствата на мъжа е нарязване на четирите гуми на колата на дядо Емин, която е паркирана в гаража му. Полицията установила, че извършител е Асан, а той си признал. Дори била направена експертна оценка на щетите – над 370 лева. Прокуратурата обаче отказва да го даде на съда и съветва Емин Еминов да го съди по частен път. В друг случай той троши прозорци в къщата, зад чиито стени спят двете сестрички, камъните били почти до леглата им. След това Асан заявил на Едие, че ако не може нея да отвлече, ще посегне на голямата й дъщеря Биргюл.

„Нали сме били правова държава. След всяка наша жалба полицията го хваща за малко, а после той изчезва. Или пък изчезва още преди да съм си входирал жалбата. Този бандит е лежал в затвора у нас, после излиза и пак почва да ни тормози. Накрая почерни семейството ми и остави две сирачета. Аз имам 7 внуци и те всички работят в Холандия. Не се оплаквам от безпаричие, но искам да се види как така по нашите жалби срещу този убиец няма нито едно обвинение?“, през сълзи каза дядо Емин.

„Единия път той влезе през прозореца и открадна дамската чанта на снаха ми Едие. После изчезна, идва полиция и открива негови отпечатъци в къщата. Минаха две седмици обаче и пристигна писмо от прокуратурата, че извършителят на кражбата бил неизвестен. Как стават тия работи – хем отпечатъци, хем неизвестен? Ние си знаем, че той се занимава и с наркотици и има пари, но… В крайна сметка си играе с нас като куче с котка и след 10 години тормоз, извърши и убийство“, казва Гюлбие.

Оказа се, че въпросният Асан Алмата е от добре известния криминален контингент в Горна Оряховица. Съден за грабежи и лежал в затвора, няма данни да се занимава с дрога. От година е в неизвестност за родното МВР. Явно обаче е успял да се уреди на работа в Холандия, което не е никакъв проблем, и да намери Едие, за да я убие – с два удара в гърба и с един в далака.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам