Разследването на случая в Студентски град, при който загина студентът Стоян Балтов, е небрежно или пристрастно според близките на обвинените младежи. Неприемливо е при шестима участници в побоя за убийство да съдят само двама от тях, а свидетелските показания за останалите да се пренебрегват, каза пред Нова тв Красимир Георгиев, баща на един от задържаните.
Родителят цитира интервю на наблюдаващия прокурор Първолета Никова, в което тя разказва подробности от действията на младежите онази нощ. "Разказва случай, който няма отношение към човека, за когото говори и това лесно може да се установи от материалите по делото. Значи не ги е прочела внимателно и как е възможно това", възмущава се Георгиев.
За бащата е неприемливо показанията за сина му да са, че е ритал Балтов по рамото и да го обвиняват за смъртта на студента, а младеж, за когото има показания, че е ритал Балтов по главата, да не бъде сред обвинените.
"Или така им е по-лесно да стигнат бързо до присъда, или останалите участници в инцидента имат някаква протекция", заключи Георгиев. Самият дознател му казал, че има други виновни, но така решава прокуратурата. /БЛИЦ