Известната журналистка Клара Маринова е издъхнала днес, съобщиха нейни близки. 

Бившата депутатка от БСП и говорител на кабинета "Виденов", която в последните години се завърна към журналистиката, е починала от тромб в белия дроб, споделят нейни близки.

Преди две години Маринова е била оперирана заради проблеми с коляното и от тогава имала известни здравословни проблеми.

Източници на БЛИЦ разкриха, че Клара Маринова е имала вътрешноболнична инфекция, от която така и не успяла да се възстанови. 

През последните месеци се чувствала все по-отпаднала и почти не излизала от къщи. 

От профила й във Фейсбук става ясно, че наскоро се наложило да се консултира с шефа на COVID-19 отделението в "Пирогов".

"Наскоро ми се наложи да се консултирам с доц. д-л Петър Атанасов, шеф на КОВИД-отделението в болница "Пирогов". Той е блестящ лекар, страхотен професионалист и най-важното - прекрасен човек. Не ми стигат думите за моето възхищение. Няма да забравя и съпричастността на неговата съпруга Ира Атанасова, благодаря от сърце!", пише само няколко дни преди да почине Клара Маринова.
 

Наскоро ми се наложи да се консултирам с ДОЦ. Д-Р ПЕТЪР АТАНАСОВ, шеф на КОВИД-отделението в болница "Пирогов". Той е...

Публикувахте от Klara Marinova в Неделя, 21 февруари 2021 г.

Засега не е ясно кога ще е погребението на известната журналистка и политичка, тъй като чакат синът й да се завърне от чужбина, където го е сварила лошата вест.

Клара Маринова е родена на 20 април 1949 година в село Ресилово, Дупнишко. Завършва Техническия университет в София.

Маринова беше телевизионен журналист-международник с 10 години стаж в БНТ. Била е член на ВС на БСП и на Изпълнителното бюро на ВС на БСП, говорител на Висшия съвет на БСП, ръководител на Пресцентъра на БСП, депутат от БСП в 7-о ВНС, 36-о и 37-о Народно събрание, зам.-председател и председател на Комисията по радиото, телевизията и БТА в 37-о НС, секретар на ПГДЛ и ръководител на пресцентъра на ПГДЛ в 37-о НС.

Клара Маринова бе начело на пресцентъра на БСП по време на най-тежките времена в държавата - през бунтовната 1997-а. Мнозина я запомниха като пеещата журналистка в замеряния с павета парламент по време на големите протести.