Видях лицето му много ясно и ще го помня сигурно до края на живота си. Това казва за нападателя си залятата с киселина собственичка на "Богдан мебел" Петя Стаевска в интервю за утрешния брой на в. “24 часа”.
“Мъжът беше облечен с черно кожено яке и черни дънки, но нямаше маска, или поне аз не я видях. Явно дотолкова тези хора се чувстват безнаказани, че дори не смятат за нужно да си скрият образа. Аз и не се учудвам от този факт, защото доколкото разбрах, няма нито един такъв изверг, който да е заловен и да лежи дълго в затвора. Докато няма жестоки наказания за това престъпление, ще продължават да заливат и други хора с киселина. А това е по-жестоко и от убийство”, заявява тя.

“През тези денонощия, докато лежах в леглото си в “Пирогов”, аз прехвърлих мислено всичките си познати, приятели и бизнес партньори. Не мога дори да си представя, че може някой от тях по такъв начин да се опита да осакати целия ми живот. За мен поръчителят е някой незадоволен тъпанар с извратено съзнание или пък някоя психично болна кучка, която не може да приеме, че на 33 години аз мога да съм постигнала толкова много неща в живота си", отчита Петя Стаевска.
 
"Но искам да кажа на хората, които го поръчиха и извършиха, че могат да бъдат много ядосани и разочаровани, защото сега се чувствам много добре. Седя си в леглото, правя упражнения за тонус. Работя също на компютъра си и смятам, че това изпитание ще ме направи по-силна, можеща и успяла", допълва тя. 

"Категорично в последните 10 години не съм се карала с никого. За бизнес интересите не мога да говоря, защото бизнесът, който правя, не е свързан с някакви огромни суми и милиони левове", казва още бизнесдамата. "Не деля никакви територии за сериозни клиенти. Това, че съм постигнала толкова много като бизнес, като клиенти, е благодарение само на лични контакти и на съпруга ми", посочва тя.
Стаевска е категорична, че нито тя, нито съпругът й дължат пари на някого.
"На никого нищо не дължа, доколкото знам, и мъжът ми също", споделя тя.

Стаевска е категорична, че не е имала проблеми с брат си около разделянето на фирма "Богдан мебел". "С брат ми никога не сме се карали за работа, нашият бизнес е различен. Ние живеем заедно, в много близки приятелски отношения сме и всеки ден се виждаме", обяснява тя. Бизнесдамата заявява още, че тя и семейството й не са получавали заплахи.  /БЛИЦ