Няма заразени в Спешна помощ в Пловдив. Новите случаи –един от града и трима от Брестовица. Започва тестване на контактните лица

Отрицателни са пробите,  към днешна дата, на всички тествани за Covid-19  медицински и немедицински лица от Спешна помощ – Пловдив. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на областния кризисен щаб Дани Каназирева.

От съобщените днес нови случаи на коронавирус в пловдивска област - 3 са от Община Родопи, село Брестовица. В селото има още един случай, вече съобщен през почивните дни, и така положителните за  Covid-19  стават общо 4 лица от две близки семейства.

В тази връзка са взети всички противоепидемични мерки и се започва проучване сред контактните лица, като ще бъде максимално разширен периметърът, за да се ограничи риска от разпространение на заразата.

Екип на РЗИ вече е на място и ще бъдат тествани над 30 души от близките на двете семейства, уточни Каназирева.

Същевременно, МВР е взело всички мерки и ще има засилено присъствие на органите на реда в селото, както това бе организирано в Кричим и в Стамболийски.

„Взимаме бързи и адекватни мерки, за да ограничим риска от заразяване и възникване на огнища“, обясни областният управител.

Четвъртият случай, съобщен от Националния оперативен щаб тази сутрин, е от Пловдив. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ