Лейла Кадирова, главният диетолог на Краснодарския край, посочва храните, които са подходящи за задоволяване на глада между основните хранения, пише БГНЕС.

Според експерта, идеалната лека закуска е чаша кисело мляко или зеленчуци и плодове, но сушените плодове също са подходящи. Допустима е и консумацията на ядки, но Кадирова предупреждава, че трябва да следим за тяхното количество. „Не препоръчвам да консумирате ядки всеки ден“, каза тя. “По-добре през ден и не повече от 30-40 грама.”

Диетологът засяга и темата за избора на млечни продукти: според нея не трябва да се купува мляко с масленост по-голяма от 3,2%, съдържанието на мазнини в заквасената сметана не трябва да надвишава 20%, а в изварата – 5%. В същото време тя не препоръчва да се консумират напълно обезмаслени храни.