За да бъдем в добро здраве през студените месеци трябва имунната ни система да бъде стабилна, информира "Дарик".

За да избегнем настинките и грипа, можем да си послужим и с допълнителна стимулация.

Билките, които ще ни помогнат да се заредим със здраве за зимата, вижте ги:

Градински чай

Той има много лечебни свойства, включително противовъзпалителни и подсилващи имунитета действия. Градинският чай е чудесен за болки в гърлото и кашлица. От пресни или сушени листа може да се направи чай или да се добавят към други готварски рецепти.

Внимание! Не бива да ядем суров чесън

Розмарин

Тази билка може да успокои храносмилането и да засили паметта. Има мощни антибактериални свойства за борба с инфекцията. Розмаринът е идеалното допълнение за ястия от кореноплодни зеленчуци, сосове, а също така е и перфектно съчетание за агнешко.

Мащерка

Мащерката е чудесен терапевтичен вариант с високо антивирусно, антибактериално и антисептично свойство. За болки в гърлото, използвайте листа от мащерка, за да си приготвите билков чай.

Тези 6 храни потискат апетита

Копър

Копърът е фантастичен за чай и подпомага при инфекции на горните дихателни пътища. Дъвченето на семената може да облекчи храносмилането. Използвайте копър, за да добавите към салата или печени зеленчуци.

Tова са 2-те най-полезни напитки за диабетици

Чесън

Чесънът е невероятна лечебна билка. Той е истинско вълшебство, когато става въпрос за подобряване на вашето здраве. Укрепете здравето и имунитета си тази универсална билка през цялата година.