Допуснатите отклонения от одобрените проекти имат допълнителни книжа към разрешението за строеж на сградите на ул. "Стар Беловодски път" 46. Те не могат да се квалифицират като "незаконни строежи". Това стана ясно след проверката на Дирекцията за строителен надзор (ДНСК) в сараите на Ахмед Доган в столичния квартал Бояна по сигнала на кмета Бойко Борисов, съобщава в. "24 часа".
Според становището на ДНСК двете КПП, навесът с барбекю, оранжерията и плътната ограда, записани в писмото на кмета, не следва да се събарят. Защото за тях има нужния екзекутивен чертеж - в него те са отразени и той е неразделна част от издадените строителни книжа.
За цялостно изясняване на съответствието с нормативната уредба обаче ДНСК изисква още документи за направените преустройство, надстройка и пристройка на Представителния дом на Асоциацията на общините "Толерантност".
От главния архитект на район "Витоша" се иска копие на този екзекутивен чертеж, а от главния архитект на София - копия на чертежите на действащия застроителен план и данни за допустимите параметри във вилната зона "Беловодски път". /БЛИЦ