„Както не се поддадох на натиска от президентството на спра протестните действия на партия „Атака”, така няма да се поддам и на натиска на Волен Сидеров да толерирам нарушаването на обществения ред и смущаването на работата на институциите”. Това заяви кметът на София Бойко Борисов по повод днешните изказвания на председателя на Атака Волен Сидеров.
Агенция БЛИЦ припомня, че лидерът на Атака нападна кмета заради предупреждението на общината активистите му да намалят звука на озвучителната си апаратура срещу президентството.
„Като кмет на Столична община аз съм длъжен да съблюдавам спазването на обществения ред на нейната територия. Колкото до протеста – в историята на България няма по-дълго разрешение за провеждане на опозиционен протест", обяснява Борисов.
"Ще използвам възможността да напомня на Сидеров, че точно с гласовете на общинските съветници от Атака беше свален председателят на Общинския съвет в Пловдив Йордан Кюмюрджиев и управлението на града беше предадено в ръцете на БСП”, допълни Борисов.  
От Столична община припомнят, че Атака провежда протестите си пред Археологическия музей от 28 юли т.г. /БЛИЦ