Председателят на ГЕРБ се появи на ново предизборно мероприятие в София - този път в район "Оборище". Заедно с него са Даниела Райчева и Йорданка Фандъкова.

"Сега, днес определихме слоган, огромен екип работи, международни компании, лобистки фирми от цял свят и съчинихме следното", каза шеговито Борисов -  "За нашата ЕНП слоганът е "Сигурна Европа". Ние казахме: "Стабилна България, сигурна Европа". Прекрасен слоган, за него ми дължите 200 000 долара"", пошегува се Борисов.

"За лобизма и рекламата. Освен това, този транс национален лобистки екип реши рекламата по телевизиите да се сведе до 10 секунди, защото и пари нямаме като хората. Като гледам - пудели, пачки, скъпи кампании, почва да ми е ясно как са се развили нещата.

Аз ще съм водещ, защото съм без пари и ще бъде само "Стабилна България, Сигурна Европа, ура. Купуването и продаването на гласове е престъпление". Ако го одобрявате и това струва 200 000 долара", каза още той. 

"На 1 юни в Пловдив, в Античния театър, нашият водещ кандидат, сегашният председател на ЕК, иска да бъде в България. Всички евродепутати са поканени, желаещи. Може да не ни стигне мястото, но България е много важна за ЕНП, нашите депутати имат много важно място в нашето европейско семейство на ЕНП.

За най-голяма радост тази година, тези избори и двете неща, които ЕНП дава като приоритети са точно, които тези, които България най-много иска. В сферата на сигурността България бе пример в опазването на границите. Срещу нелегалната миграция и спазването на правата на човека.

Второто е земеделието. Това е изконно заложено в нашето население. Неслучайно репарациите от войните, които сме загубили, са изплатени със земеделска продукция. И в тази сфера много добре пасват приоритетите", разкри още лидерът на ГЕРБ.   

"Парите къде са отишли? Ако сутрин минавате по Околовръстното, ще видите, че около 1 километър едното платно е изкъртено. Разбира се, има много хубави дупки останали. Една трета, но пак е радост. Нещо можах да видя. Старото Околовръстно, а след ремонтираното веднага влизаш в пет-шест ями", констатира лидерът на ГЕРБ.

"Таман се зарадваш и се озъбиш, както се казваше. Това е реалната ситуация. Тези хора не се интересуват от града, от нищо, което да се случи добро за този град. Метрото, което се строи до Подуяне, това са проекти, милиарди, нов облик на града.

С президента Вучич, като отидох в Белград, му викам: Кога ще ме водиш на метрото? Той вика: По нататък. София се развиваше с темпове. Сега вече дъгите около София, щяхме да сме ги затворили. Щеше да има скоростен пръстен около София и възможност да се ходи при евентуалната детска болница в Княжево.

В Княжево само с хеликоптер може да се стигне. За колко часа ще стигнете до там, само и само да спрат проекта на нашата болница. Детската в София. Бургас си направиха, в Пловдив си направиха. Където нямаше промяна. 

Това си избраха софиянци, това си имат. Вярно нечестно, с флашки, но в един момент имаха повече гласове от нас. Какво искаха да се промени? Мина половин година. Не виждам някаква промяна", каза още той. 

"Не ходех на партийни събрания години, защото премиерът е на всички българи, иначе това си е моето семейство. За всичко, което е направено за София и тези разходи, с колегата Фандъкова сме правили заедно. Сега може да се види", каза още той. 

"Ние сега трябва единствено, приемайки, че сме загубили изборите за София, да си градим структурите, да подобряваме капацитета си. Да даваме на хората възможност да направят разлики. Ето, ремонта на Околовръстното. Там са разликите. Няма да спорим с тях", добави лидерът на ГЕРБ. 

"Така, че осем магистрали, седем, моста девет тунела, 11 пътища до Луната, самолети до Скопие, аерогара в Русе и българите викат: Страшна работа. Това е чудо , вълшебство , може да са вълшебници. 

Най-малкяи проблем са фалшификациите. Да фалшифицираш надеждите на хората, благодарение на огромната си медийна подкрепа. Те можаха да излъжат огромна част от българите. Затова резултатите са видими последните 3 години, караме вече четвърта", направи извод Борисов.