Главният прокурор веднага да съобщи публично името на прокурора предупредил бившия шеф на НАП Мария Мургина, че срещу нея се готви операция на ДАНС, и след това да го освободи. За това призова лидерът на ДСБ Иван Костов на специална пресконференция.
Той настоя още Борис Велчев да поиска имунитета на всички замесени депутати и прекратяване на мандата и отстраняване на финансовия министър Пламен Орешарски. Замесеният прокурор е от Върховна касационна прокуратура и е близък до ръководството на БСП, заяви генерал Атанас Атанасов, като отказа да назове името му. Той посочи, че въпросният прокурор бил замесен и в друга корупционна схема за мярка за неотклонение. 
Сигналите за Мургина били подадени още преди две години от бивши ръководители на НАП в Бургас, Пловдив и Силистра. Според Атанасов правителството сега действа под натиск от Брюксел във връзка с отстраняването на Мургина. От Брюксел обаче очакваха да бъде отстранен Орешарски, добави той. Атанасов не изключи възможността при случая с Мургина да има и разчистване на лични сметки, тъй като съветничка на директора на ДАНС Петко Сертов била бивша служителка в НАП. В момента наблюдаваме пълна корумпираност, разпад на изпълнителната власт и невъзможност на прокуратурата да се справи, посочи от своя страна Иван Костов. За това той беше категоричен, че правителството и тройната коалиция трябва да си ходят.
Петя Шекерлетова, БЛИЦ