"Ахмед Доган и Сергей Станишев са впрегнали целия държавен механизъм срещу Синята коалиция, защото ги е страх, че ако тя вземе следващото управление, всички техни сделки ще бъдат разследвани, а за престъпленията им ще им бъде потърсена сметка!" Това заяви тази вечер в Ловеч Петър Николов от ДСБ.
30-годишният политолог софиянец и преподавател по история в НБУ е водач на листата за кандидат-народни представители от 11 Ловешки избирателен район. Свидетели на думите му станаха колегите му кандидат-депутати - инж. Мерджан Мерджанов от Ловеч, троянската галеристка Мариела Шошкова, областният координатор на ДСБ-Ловеч и бивш депутат Васил Мандев, и Божидар Николов, шеф на Областния щаб на ДСБ и съпредседател на Общия щаб на коалицията.
Според Петър Николов у нас операция "чисти ръце" сред политическата ни класа трябва да има, но тя може да се случи само след изборите. "Трябва да се направи пълна ревизия на това, което е направило това правителство, защото има много крадливи правителства по света и Европа, но като нашето, за което официални източници да казват, че 2 млрд. лв. са източени чрез ДДС, няма! Ако това е вярно, то днес ние сме на най-голямата злоупотреба в Европа от десетилетия насам", заяви той.
Николов изказа опасения, че най-вероятно разните партии ще се замерят с компромати по време на предизборната кампания. "За себе си мога да кажа, че ще водя позитивна кампания, ала не знам що за хора ще застанат срещу мене."

Според него на Синята коалиция й предстои успех на парламентарните избори, защото България има нужда от промяна към преодоляване на кризите и икономически растеж. "Много вероятно е при нас да дойдат още партии, коалицията е отворена и е възможно листата да се разшири.Това, което обаче е сигурно към момента, че в региона ДСБ води листата", вметна Николов.

В същото време бившият областен лидер на СДС-Ловеч и депутат в годините 1997-2001 Васил Мандев отбеляза, че България е единствената държава, която си позволява лукса да затрива периодически грамотната си политическа класа, като я подменя с хора от улицата, без опит и знания в управлението на страната.
"Докато не разберем, че политиката е също занаят, който като такъв иска своя майсторлък, ние ще продължаваме да търпим удари", допълни Мандев. /Гергана Димитрова, БЛИЦ