Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред и правната комисия към парламента приеха предложението за промени в Закона за СРС-тата, което беше внесено от Министерски съвет. Според него ще бъде създадено национално бюро за контрол на СРС-та, което да се състои от трима души, които да не са политически обвързани.
По време на обсъждането депутатът Атанас Атанасов заяви, че няма да подкрепи проекта, защото не е редно тези трима човека да се назначават от министър-председателя. Според него именно този орган ще допринесе за изтичане на информация. 
Депутатите отхвърлиха предложението на Волен Сидеров, в което беше отбелязано колко време да се съхраняват секретните разузнавателни средства. Според него СРС-та трябва да са в съда и прокуратурата. Според Тачева днес никой от критикуващите не е дал друго конкретно предложение. Министърът на правосъдието заяви, че тя лично нямала фаворити за тримата членове, които ще участват в комисията по наблюдение. Членовете за надзор ще определят и кое СРС е неправомерно, заяви Тачева. В Англия този закон се предлага от кралицата, заяви по време на заседанието правосъдният министър. “Ааа, вие сте кралицата”, се чуха подмятания на участници в заседанието, на които Тачева не отвърна нищо. Тя разясни, че националното бюро за надзор над СРС-тата ще изнася доклад какво е унищожено и ако има подслушвани лица, ще ги обявява публично, като само на тях ще бъдат предоставени личните данни. Този доклад ще се извършва веднъж годишно. Ако СРС-то не е било успешно, тогава подслушваният няма да бъде уведомяван, поясни Тачева, за да може евентуално да бъде подслушван отново. В проекта се дава много власт на наблюдаващите прокурори, като могат само те да изискват СРС-та, което е голям недостатък, защото се дава голяма власт на голям брой хора, изразиха мнение противници на проекта. Единствено тримата, които ще са в комисията по наблюдение, ще имат достъп до всичко по всяка една разработка, заяви Тачева. В залата се чуха предложения броят на тези членове да бъде по-голям, за да се избегне тайнствеността. /Милан Николов, БЛИЦ