Всеки ден виждаме доста неща, които не разбираме, но никога не се питаме, например: “Защо е необходимо да има квадратна дупка на дръжката на близалката?”

Ние се запитахме и останахме изненадани от отговорите. Ето и какво открихме.

Помпони.


Помпоните обикновено се възприемат като аксесоар днес, но тяхната история датира чак от 18 век.


Тогава френските моряци носели шапки с помпони за защита на главите си от блъскане на ниски тавани на палубата.

Квадратният отвор в стика на близалките

Това не е, за да спаси детето от задушаване, тъй като много хора вярват в това. Целта е, за да се запази бонбона в тази му форма.

Ръб на панталоните


В края на 19-ти век, европейски фабрики за облекло, изнасяли голямата част от продукцията си в чужбина, и по време на транспортиране са се получавали тези гънки. Било невъзможно да се отърват от тях. По-късно, то просто е станало модерно.

“Джобчето” на дамските бикини

Вътрешният слой както в мъжко и дамско бельо трябва да бъде направен от специален мек материал. Дамските бикини, обаче, са направени така, че не може да има два шева, в резултат на което се е образувал този “джоб”. Така че сега вие знаете, че не трябва да се поставя нищо там.

 
Квадратен стикер на раницата


Много раници имат тази малка кожена кръпка върху тях. Това всъщност е доста полезно, когато сте на къмпинг: можете да прекарате въжета и куки през нея. Днес тя е най-вече аксесоар.

Дупка между обектива на камерата и светкавицата на IPhone.


Малко хора знаят, че тази малка дупка всъщност е спомагателен микрофон. Това прави звука на записа по-ясен, помага за намаляване на шума, заловен от главния микрофон.

Числото 57 на бутилките на кетчуп Хайнц


Може да изглежда, че е част от дизайна или броя на използваните съставки. Все пак, ако се наклони бутилката и ударите с дланта си върху числото, когато кетчуп не тече, вие ще останете изненадани.

Кодът на опаковките за грим


Всеки пакет козметика, съдържа този малък символ, белязано 6М, 12М, или 24М. Този етикет указва срока на годност на продукта в месеци.

Сменяеми остриета на макетното ножче

Много хора не знаят, че притъпени остриета на макетните ножчета могат да бъдат отрязани, за да получите нови. Това не е опасно, ако се прави правилно.