ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Eдин от най-добрите ръководители в последните години в ЦСКА Стефан Орманджиев коментира актуалната ситуация. Както е известно, в събота "Титан" официално предаде акциите в ръцете на Христо Стоичков, който се захваща с разрешаване на положението. Орманджиев разясни някои неща около начина на фалит и различните спекулации около ЦСКА.

"Фалит не може да се обяви толкова лесно. Официално едно дружество обявява фалит, след като уведомява БФС, защото това е футболно дружество, че не може да продължи с издръжката и плащанията. Вчера "Титан" предадоха акциите на Христо Стоичков, които са 6,5 милиона, всяка струваща по 1 лев. Това нито е направено с нотариус, нито нищо. Просто са му предали книгата с акциите, но тук е важно да се отбележи, Стоичков взима акциите със задълженията. От натрупаните задължения не може да се избяга, ако щеш да смениш и име и сдружение. Давам ви един пример. Имам фабрика, която натрупва задължения от 10 милиона лева. Един ден решавам, подарявам акциите на някого и му казвам, ето, оправяй си. Такава е ситуацията в ЦСКА към момента. Хубавото е и съм радостен, че Христо Стоичков вече притежава акциите и той ще работи за доброто бъдеще на клуба", заяви Орманджиев.

"Какво следва от тук нататък? По закон би трябвало да има синдик, който да се разпорежда до официалното фалиране на клуба. При фалит на едно дружество, в случая ЦСКА, футболистите стават свободни агенти. Какво ще прави Стоичков от тук нататък? Най-вероятно ще се търси вариант за взимане на лиценз на друг клуб от "А" група, за да се запази елитния статут на ЦСКА. Тогава преименуваш името на другия клуб, местиш седалището в София и започваш на чисто, без задължения", добави бившият президент на "червените".

На въпрос, какво се случва с историята на ЦСКА, Орманджиев коментира: "Историята...историята е Христо Стоичков, Паро Никодимов, Стойчо Младенов, Любо Пенев, Емо Костадинов и още десетки легенди, които са си дали живота за ЦСКА. Ще бъда изключително радостен, ако видя в "А" група отбор, който отново се казва ЦСКА, а зад него се наредят посочените от мен хора, включително бизнесмени като Гриша Ганчев, които имат желание да помагат. Феновете ще го припознаят, сигурен съм. Дали ЦСКА ще играе с лиценза на Нефтохимик, на Септември или на друг клуб, няма абсолютно никакво значение."
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ