ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Фенклубът на Нефтохимик излезе с декларация относно информациите, че ЦСКА ще вземе лиценза на бургаския клуб и ще участва с него в А група през следващия сезон. Ултрасите коментират изказването на Стоичков, който твърди, че няма да позволи ЦСКА да играе в долни дивизии, а ще започне на чисто от "А" група.

БЛИЦ публикува без редакторска намеса изявлението на феновете на Нефтохимик:

СНЦ „Клуб на привържениците на Нефтохимик Бургас"

Уважаеми медии, г-да футболни ръководители, президенти на клубове, г-н Христо Стоичков,

Ние, привържениците на футболен клуб Нефтохимик 1962, за пореден път ставаме свидетели в родината ни на опити за погазване на футболната история, морал и достойнство. В последните няколко години ни се наложи да изтърпим какви ли не унижения, оскърбления и подигравки от различно морално и материално естество. Това обаче не ни отказа да преследваме целите си, да бъдем винаги и навсякъде с отбора по долните нива на българския футбол. И сега, когато вече се завърнахме по честен и почтен начин в „А” група, сме свидетели на обезумяла медийна истерия, насаждаща по най-безочлив начин твърдението, че мечтата на много хора да гледат своя отбор в елита може да не се осъществи. Може да не се осъществи не заради трудностите от финансов или спортно-технически характер, а от публикациите, че купуването на извоюваното от футболистите на „зеления” тим място в „А” група от ЦСКА ще е тази причина.

Вчера, легендата на България и световна величина като Христо Стоичков заяви, че отборът, на който е треньор и същевременно собственик – ЦСКА, ще започне от нулата, на чисто, от начало. Думите му обаче, че няма да позволи на „армейците” да играят в нисшите ешелони противиречат на казаното, защото именно от аматьорските групи се започва от нулата, а не от „А” група. Няма как да се похвалиш, че си построил изцяло къща, ако си направил само покрива. Преди време и Ботев Пловдив, и Нефтохимик, и дори тимове като Глазгоу Рейнджърс, Наполи и Фиорентина доказаха, че не е страшно да се върнеш назад и да възкръснеш пречистен и достоен, какъвто не би бил ЦСКА, ако вземе лиценза на Нефтохимик или който и да е друг клуб. Би трябвало и привържениците на „червените” да не искат това, защото купите и титлите няма да им ги вземе някой от музея, но завинаги ще имат петно в историята си.

Господа, ясно е, че Нефтохимик изпитва трудности в този момент. Видно е обаче и че в Нефтохимик се прави всичко възможно да се осигурят необходимите средства за достойно представяне в елита – от собствениците , през ръководния екип на клуба , до феновете. Затова покажете уважение към труда на тези хора, както и на треньори и футболисти и спрете с тази медийна истерия, защото Нефтохимик заслужи мястото си сред най-силните и нека сам покаже колко е достоен да бъде сред тях!

ЗЕЛЕН БУРГАС