Спекулациите около бъдещето на Любослав Пенев като селекционер продължават със страшна сила. Не е изключено в крайна сметка да се намери компромисен вариант, според който Любо да остане на поста си, но след като изпълни няколко условия.
 
Сред тях са промени в щаба. За част от тях БЛИЦ обяви още във вторник – забрана да се ползват нещатни служители като скаути на националния отбор. Според „Меридиан Мач“ обаче от БФС може да поискат Пенев да приеме смяна на асистента Радослав Здравков и назначението на по-опитен специалист в ролята на консултант. Той трябва да съветва и да оказва влияние на селекционера.
 
Според „Труд“ на 22 или 29 октомври висшата управа на БФС ще решава съдбата на Любо Пенев в националния отбор. Изданието твърди, че в договора на треньора има клауза, че ако напусне предсрочно или го уволнят, неустойката е символична - 2 месечни заплати, или общо не повече от 50 000 лв.
 
Засега от публични изяви на функционери става ясно, че в Изпълкома има сериозно разцепление относно оставането на Любослав Пенев начело на представителния отбор. В свой стил президентът Борислав Михайлов изчаква за решение.
 
Счита се, че най-сериозните варианти за мястото на националния селекционер, при раздяла с Любослав Пенев, са Красимир Балъков, Ивайло Петев, Стойчо Стоев или чужденец.