Страхотната сага около ЦСКА е на път най-после да приключи и феновете на "армейците" ще имат възможност да празнуват освобождението от "Титан". От сигурни източници БЛИЦ разбра, че тази вечер Димитър Борисов и Иво Иванов са се разбрали за продажбата на клуба с групата бизнесмени "Червени шампиони" начело с Александър Томов и Александър Тодоров, която пожела да спаси "армейците".

Още от утре се очаква новото ръководство да стъпи официално в длъжност в Борисовата градина. БЛИЦ разбра, че Томов дори вече провел разговор по телефона със Стойчо Младенов и му е казал да изведе "червените" за тренировка във вторник. Легендата обаче заявил, че ще се появи на стадиона само ако види документа за покупко-продажбата на клуба.

БЛИЦ първи ви информира по-рано днес, че Младенов е пред завръщане на "Армията". Съобщихме ви, че кандидат-купувачите на ЦСКА имат начертан план за измъкване на отбора от кризата и даже имат и вариант за нов спортно-технически щаб, в чиито редици ще влязат легенди и истински фактори в българския футбол, под чието ръководство клубът стана шампион за последен път. Именно начело със Стойчо "червените" вдигнаха последната си титла през 2008 година.

Както по-рано стана ясно, групата бизнесмени, станала известна в обществеността като "Червени шампиони", изрази готовност да изчисти дълговете на "армейците", но до 10 милиона лева. Останалото ще бъде поето от сегашните собственици Иво Иванов и Димитър Борисов.

Oчаква се сделката да бъде финализирана още утре.

Томов пред БЛИЦ: Да, сделката за ЦСКА е на финалната права