ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Официално: ЦСКА с нов собственик!

ЦСКА записа победа в първия си мач след смяната на собствеността - 2:0 над Марек в Дупница. Както вече официално беше обявено, групата "Червени шампиони" взе акциите от "Титан" и пое властта в Борисовата градина.

На новите собственици им тръгна успешно, след като тимът успя да надиграе втородивизионния Марек. За срещата на стадион "Бончук" временният наставник на "червените" Сашо Борисов разчита на странна селекция, съставена предимно от младоци, играчи на проби и само един чужденец - Марсиньо. Бразилецът е един от малкото, които останаха при "армейците" от състава от миналия сезон, след който си тръгнаха почти всички ключови играчи заради дължими заплати.

За ЦСКА това беше една третата контрола това лято. Както е известно, до този момент "червените" не водеха нормална подготовка, имайки предвид ситуацията със собствеността на клуба и неясното му бъдеще до този момент. От днес обаче ситуацията се промени и групата "Червени шампиони" пое властта от "Титан", а от утре треньор на отбора отново ще бъде Стойчо Младенов, който е принуден бързо да прави селекция, защото началото на новия сезон чука на вратата. На 20 юли (събота) от 20:00 часа ЦСКА приема Локомотив (Пловдив) в двубой от 1-ия кръг на "А" група.

Победата над Марек дойде след голове на пристигналия от Банско Любомир Войнов, който се разписа в 35-ата минута, и на Томи Костадинов. Завърналият се от Литекс юноша на ЦСКА наказа дупничани в 60-ата минута.

По този начин ЦСКА постигна първа победа в предсезонните контроли. В първите си два мача "червените" завършиха 1:1 със Светкавица (Търговище) и загубиха с 1:3 от Славия. Тогава тимът беше воден от Христо Стоичков, който в крайна сметка се оттегли от треньорския пост заради неясното бъдеще на клуба.

Избраниците на Сашо Борисов можеха да открият резултата още във 2-ата минута, но шут на Марсиньо от 7-8 метра излезе в аут. Постепенно домакините изравниха играта и в 18-ата минута бяха близо до гол. Това стана след грешка на вратаря Анатоли Господинов, но Венцислав Василев предотврати опасноста. Така се стигна до 34-та минута, в която дошлият на проби в ЦСКА играч на Банско Любомир Войнов овладя топката пред границата на наказателното поле и с топовен изстрел опъна мрежата на дупничани - 0:1.

След почивката в двата отбора бяха извършени множество смени, а в игра за "армейците" се появиха предимно юноши. Това обаче не се отрази на представянето на "червените", които продължиха да доминират на терена. Логично второто попадение във вратата на Марек не закъсня. В 60-ата минута резервата Томи Костадинов бе изведен зад отбраната на домакините и с удар покрай вратаря удвои преднината на гостите - 0:2.

В 90-ата минута ЦСКА можеше да вкара и трети гол, когато пристигналият преди дни в тима Петър Петров бе изведен зад гърба на защитата на Марек, но стреля прато във вратаря. Така "червените" записаха първи успех в предсезонната си подготовка. Последната проверка на ЦСКА преди старта на новото първенство ще бъде в събота. От 18:00 часа "армейците" ще приемат Банско, когато вече се очаква да бъдат водени от Стойчо Младенов.

MAРЕК - ЦСКА 0:2

0:1 Любомир Войнов (35), 0:2 Tоми Костадинов (60)

Контролата по минути
1 -  svirkata.jpg Начало на мача.
5 - Слаб удар на Марсиньо преминава покрай вратата на Марек.
18 - Васил Попов центрира в наказателното поле на Марек, но там няма негов съотборник, който да засече топката.
32 - smqna.jpg Вратарска смяна в ЦСКА. Божидар Стойчев заменя Анатоли Господинов.
35 - topka.jpg ГОЛ! ЦСКА открива резултата - 0:1! Страхотен гол на Любомир Войнов, който отбелязва с мощна тупалка от около 25 метра.
38 - Шанс за ЦСКА! Марсиньо стреля технично от границата на наказателното поле, топката минава на сантиметри над напречната греда.
43 - Изстрел на Антон Карачанаков от пряк свободен удар, вратарят на домакините не успя да хване топката, но все пак до гол не се стига.
45 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
46 - smqna.jpg На полувремето в състава на ЦСКА са направени две промени. Томи Костадинов и Богомил Христов са заменили Григор Долапчиев и Николай Дюлгеров.
60 - topka.jpg ГОЛ! ЦСКА удвоява преднината си - 0:2! Томи Костадинов бе изведен прекрасно от Богомил Христов и озовал се сам срещу вратаря реализира с прецизен удар.
61 - Черни заменя Стойчев.
68 - Кикарин заменя Попов.
78 - Вкаралият първото попадение Войнов е заменен от Божилов.
83 - Грънчов е заменен от Илиянов.
90- Край на мача. ЦСКА победи Марек с 2:0.

МАРЕК: 1.Д.Белчев, 14.А. Горанов, 3.Е. Виячки, 16.Д. Пидев, 17.Г. Николов, 19.Д. Андонов, 15.П. Тончев, 18.И. Илиев, Цв. Генов, 10.И. Янчев, 8.Д. Георгиев
Треньор: Румен Стоянов

ЦСКА: 1.Анатоли Господинов, 21.Венцислав Василев, 30.Васил Попов, 25.Ангел Грънчов, 14.Камен Хаджиев, 8.Николай Дюлгеров, 18.Ивайло Чочев, 9.Марсиньо, 71.Антон Карачанаков, 19.Любомир Войнов, 45.Григор Долапчиев
Резерви: 12.Томас Черни, 85.Божидар Стойчев, 2.Радой Божилов, 3.Милен Кикарин, 6.Валдемар Стоянов, 10.Томи Костадинов, 16.Петър Витанов, 20.Богомил Христов, 26.Юлиян Илиянов, 28.Петър Петров, 31.Димитър Благоев
Треньор: Сашо Борисов

Дупница, стадион "Бончук"
Съдия: Йонко Гергов

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ