Албанският футболен национал Беким Балай, който стана жертва на сръбски фен и бе ударен с пластмасов стол по главата, направи стряскащо откровение. След прекратяването на европейската квалификация между Сърбия и Албания на стадион „Партизан” в Белград при резултат 0:0 в края на първото полувреме Балай призна, че е готов на всичко за родината си.

“Не ме беше страх. Готов съм да умра за Албания. Жалко е обаче, че футболен мач се опорочава по такъв начин”, коментира Балай, който заедно със своите съотборници отказаха да излязат отново на терена и да доиграят мача. Поради тази причина УЕФА трябва да вземе решение какво да прави и дали да накаже сръбската и албанската футболни централи.

УЕФА е наредила прекратеният двубой между Сърбия и Албания да бъде доигран въпреки безредиците по терена и трибуните, но футболистите на гостите са отказали да излязат и да продължат срещата.

Часове след прекратената европейска квалификация футболистите на Албания бяха посрещнати на летището в Тирана като национални герои, а кметът на столицата Лулзим Баша им обещал специални награди.