Най-новата вила, купена от Силвио Берлускони, се намира на езерото Маджоре, в Северна Италия, съобщи вестник „Стампа“. Тя е елегантна и величествена сграда с парк, който граничи с общините Меина и Леза в област Пиемонт.
Въпреки че новината за последната придобивка на премиера беше публикувана едва сега, слуховете за нея циркулираха в медиите още от месец насам.

Новата вила на милиардера е била собственост в продължение на десетилетия на фамилията Кампари, която контролира едноименната марка битер. Преди да премине в ръцете на Берлускони обаче е била и под контрола на компания за недвижима собственост.

За разлика от много други вили, гледащи към езерото Маджоре, Villa Campari е в блестящ вид, паркът й е направо перфектен, а тревата му е подстригана по-добре и от тази на игрище за голф, отбелязва „Стампа“.

Вилата притежава 30-ина стаи и огромна тераса със статуи. Според запознати Берлускони е избрал езерото Маджоре като начин за бягство от остров Сардиния и от вилата си „Чертоза“, която е твърде изложена на прожекторите на папараците. /ПронтоСофия