Сирийският президент Башар Асад обяви, че очаква да управлява арабската страна до 2021 година, цитиран от "Ню Йорк таймс". Той изключва политически промени, докато правителствените войски не спечелят войната и поясни, че очаква да бъде президент най-малко до приключване на третия му седемгодишен мандат през 2021 година.
Асад твърди, че състоянието на социалната структура в Сирия - страна, където половината от населението е напуснало домовете си, стотици хиляди са убити, десетки хиляди са в затвори, а градовете са в руйни, е "доста по-добра" от преди войната.

Президентът на Сирия е уверен, че правителствените войски ще поемат пълен контрол над държавата.

"Аз съм на заглавието - лошият президент, лошият човек, който убива добрите хора. Вие знаете това описание. Истинската причина е свалянето на правителството. Това правителство не отговаря на критерия на САЩ", изтъкна Башар Асад.

Въпреки "хилядите убити сирийци от терористите", по думите му, "никой не говори за военни престъпления", извършени от опозицията.

"Нека предположим, че тези твърдения са верни и този президент е избил собствения си народ, а САЩ помагат на сирийския народ. След пет години и половина, кой ме подкрепя? Как мога да бъда президент и народът ми да не ме подкрепя? Това не е реалистична история", каза още той.