Има нова голяма вътрешна опасност. Настоящата държавна политика създава нова пропаст между македонците чрез разделянето им на антични и на славянски македонци. Това заяви бившият премиер на Македония Любчо Георгиевски в интервю за списание “Фокус”, цитиран от “Утрински вестник”.
В интервюто Георгиевски остро нападна премиера Никола Груевски. "Македония затъва в тежък тоталитаризъм", заяви още Георгиевски. /Груевски беше финансов министър от 1999 г. до 2002 г. в правителството, оглавявано от Георгиевски – бел.ред./.
Премиерът на Македония Никола Груевски вчера заяви, че “няма антични или славянски македонци, а само македонци”. Той обвини опозицията, че разделя гражданите. “В Македония няма антични македонци, няма славянски македонци. В Македония има само македонци. Всички ние сме македонци и трябва заедно да градим Македония без такова делене. Искам полиците да престанат да делят народа, който и без това е дълбоко разделен на партийна основа”, каза Груевски, като обвини опозицията за всичко това.
БЛИЦ припомня, че до неотдавна в Македония се говореше, че македонците имат славянски произход. Едва от скоро управляващите започнаха да налагат тезата за античния произход на македонците. На 22 март в Македония ще се проведат президентски и местни избори. /БЛИЦ