В Баку неизвестно лице откри стрелба в Азербайджанската държавна нефтена академия, при което са загинали от 8 до 10 души. Има ранени, по предварителни данни те са не по-малко от 15 души.
Според други сведения нападателите са били двама, единият от тях се е застрелял, а вторият е бил обезвреден от полицията. Очевидци съобщиха за ИТАР-ТАСС, че въоръжените престъпници са стреляли безразборно, качвайки се от първия етаж на сградата на академията.
Очевидец съобщи за изданието Trend News, че инцидентът е станал във втория корпус на висшето училище.

Заместник-министърът на вътрешните работи на Азербайджан Вилаят Ейвазов съобщи пред журналисти, че човекът, извършил нападението, вече е обезвреден. Според някои данни нападателят е от африканско-арабски произход. Някои медии съобщават, че той е бил убит.
На мястото на инцидента е пристигнал азербайджанският вътрешен министър Рамил Усубов.
Интерфакс съобщава, че по предварителни данни възникнал спор сред група студенти, които разговаряли. Единият от опонентите неочаквано извадил пистолет и започнал да стреля в упор срещу събеседниците си. След това стрелецът влетял в сградата на академията и открил огън и там.
Агенция “Новости-Азербайджан” съобщава, че сградата на нефтената академия е отцепена от сътрудници на МВР. Към сградата се насочват и екипи на Министерството на извънредните ситуации. На мястото на инцидента са пристигнали незабавно два автобуса със спецчасти за провеждане на спецоперация. Пред академията се намират 10-12 коли на Бърза помощ, посочва Newsru. /БЛИЦ