22-годишен руснак се отърва само с одрасквания, след като два пъти за 15 минути скочил от петия етаж. Уникалният случай на оцеляване по чудо е станал в Реутово край Москва. Младият мъж скочил от прозорец от петия етаж, станал, качил се по стълбите и ... отново скочил.
Всичко започнало с пиянска сбирка. В неделя Алексей П. поканил в къщи приятели. Заредили се със солидни количества алкохол. Докато жената на Алексей слагала 4-годишния им син да спи, младият баща и двамата му приятели изпили три бутилки водка.
“Не знам какво ми стана. По принцип пия рядко, но онзи ден се отпуснах”, казва Алексей.

Той не може по никакъв начин да обясни случилото се по-нататък. Жена му изпратила гостите и започнала да вдига масата. И тогава той неочаквано отворил прозореца, качил се на перваза и се хвърлил долу.
Изплашената Катя веднага изтичала на улицата. И какво да види – домашният батман без чужда помощ ставал от тревата. Отърсил се и тръгнал към къщи. Втрещената съпруга междувременно извикала Бърза помощ.
“Идвайте бързо, мъжът ми скочи от петия етаж. Жив е, сам стана”, казала Катя. И се втурнала у дома да види какво става с любимия й. Той обаче не бил там. Когато Катя погледнала през прозореца, видяла Алексей отново на тревата, отново става и се отърсва.
Пристигналият екип на Бърза помощ откарал Алексей в болница. “За такива хора казват – “роден в риза” /израз, който се употребява за хора с късмет/. Този обаче се е родил поне с бронежилетка”, казаха лекарите.
Медиците, срещали какво ли не в практиката си, само вдигнали ръце – след два пъти падане от 5-ия етаж младият мъж се е отървал само с леко мозъчно сътресение и няколко драскотини.
Самият Алексей на сутринта не можел да повярва какво се е случило. А когато осъзнал ситуацията, твърдо решил никога повече да не посяга към чашката, пише Life.ru. /БЛИЦ