В САЩ се страхуват, че излизането на Великобритания от ЕС ще навреди на интересите на Вашингтон в Европа – ще бъде нанесен удар по американската икономика и може да се стигне до дипломатически търкания между Щатите и най-близкия им партньор в Стария свят.
Властите в САЩ се опасяват, че Brexit ще нанесе удар по икономиката на страната, защото заради него ще се влоши икономическото състояние на ЕС – главният търговски партньор на Вашингтон. Освен това, в дългосрочна перспектива излизането на Кралството от ЕС ще отслаби дипломатическото влияние на Вашингтон в Европа, пише The Wall Street Journal.
 

РИА Новости отбелязва, че мнозина анализатори предполагат, че ЕС без Великобритания с гхоляма вероятност ще отмени санкциите против Русия, наложени заради кризата в Украйна. Заради „Брекзит” САЩ също ще изгубят съюзник в ратифицирането на TTIP – Трансатлантическото споразумение за свободна търговия и инвестиции.

ОЧАКВАЙТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНИ ПОДРОБНОСТИ ЗА ХОДА НА СЪДБОВНИЯ РЕФЕРЕНДУМ, КОЙТО МОЖЕ ДА РАЗМЕСТИ ТЕКТОНСКИТЕ ПЛОЧИ НА ЕС!