Семейство от австралийския град Бендиго, щата Виктория, открило парче злато по време на разходка с кучето си, съобщава News.com.au.
Мъжът, който бил из покрайнините на града с двете си малки дъщери и куче на име Лъки, твърди, че отначало не е обърнал внимание на странната находка. „Всъщност минах покрай него, но дъщеря ми го ритна, докато вървеше“, казва той. - И попита: "Татко, това злато ли е?" И аз казах: "Не е изключено."

След разходката те занесли находката до супермаркета и го измерили. Оказало се, че слитъкът тежи 624 грама. Тогава той бил показан на експерти. Те потвърдиле, че това е наистина злато. Според техните оценки цената на един слитък от този размер е не по-малко от 35 хиляди австралийски долара (около $26 хил).

Мъжът отбеляза, че златото e попаднало при тях изненадващо навреме, защото в момента семейството се нуждаело от пари. Според думите му, те възнамеряват да продължат търсенето на същото място. "Обикновено, когато намериш такова голямо парче, до него има още злато", обяснява той. "Надявам се, че в нашия случай това ще бъде така."

Превод и редакция: БЛИЦ