Украинските медии гръмнаха преди минути за извънредна ситуация в европейския парламент. По данни на някои медии, сградата на събранието е евакуирана заради тревога от пожар. Всичките медии акцентират обаче, че това е станало точно преди старта на обсъжданията, посветени на въпроса за предоставянето на безвизов режим на Украйна.
В хода на заседанието на Европейския парламент, на което трябваше да се състоят дебатите относно предоставянето на безвизов режим на Украйна, се задейства противопожарната сигнализация и започна евакуация. Това съобщава УНИАН. 

Заседанието се преустановява до появата на нова информация, каза председателят.  При това той отбеляза, че когато се задейства пожарната сигнализация, всички присъстващи трябва да се евакуират.
 
След известно време депутатите започнаха да се връщат в залата за заседания. Работата бе възобновена. Какво е станало причината за тревогата, не е известно.  
 
По този начин, отбелязва УНИАН, времето на дебата за предоставянето на безвизов режим на Украйна се отлага.

По-рано представители на Великобритания, Германия и Швеция от политическата група „Европа на свободата и пряката демокрация” в ЕП се обявиха против безвизовия режим с Киев.

Киев се надяваше да получи безвизовия режим до края на 2016 година, но това така и не стана.

Превод и редакция: БЛИЦ