Танковите дуели край Угледар не спират нито за минута. Руските бойци нанасят съкрушителни удари по позициите на въоръжените сили на Украйна, като постепенно изтласкват противника, съобщават световните издания.

Поради своята маневреност руските танкове удрят цели дори в движение, като същевременно остават неуязвими.

Уникални кадри от бойната работа на танкисти край Угледар са показани в мрежата. Поредица от оръдейни изстрели по укрепените райони на Въоръжените сили на Украйна. Незабавно презареждане в движение и регулиране на огъня. Целта е толкова близо, че бойците я виждат без оптика.

Танковете отиват в оперативно пространство. Съпротивата е потисната. Екипажът влиза в бившата територия на въоръжените сили на Украйна. Минава покрай разрушените укрепени райони на ВСУ. След като изпълнят задачата, танкистите се връщат обратно.

Танкистите от огневите рубежи се връщат в района на базата. Танкът от кадрите участва пряко в щурма в покрайнините на Угледар. Има нужда от лек ремонт и след това веднага ще се върне на предната линия.

Боец с позивна Газик току-що се е върнал от фронтовата линия. Неговият танк е бли начело на колоната, пробивайки пътя за останалите. И пръв поема противников удар.

Продължавах напред, задачата беше да разчистя пътя, да разчистя пътя от мините. Другите ме последваха. Влетя снаряд, но машината беше здрава, успя да излезе от бойното поле“, подчертава Газик.

Танковите части са винаги на преден план. Прикриват настъплението на морските пехотинци. Танковете винаги атакуват в първия ешелон, от фланговете настъплението им се поддържа от бойни машини на пехотата.

Тяхната задача е да прикрият щурмовите групи, които са се закрепили в покрайнините на Угледар и да контролират напълно района от север и юг.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук