Свинското бонфиле може да бъде приготвено по много интересни начини -  от обичайните пържоли до различни видове кюфтета. Но днес сме ви приготвили една наистина специална рецепта, която ще ви стане постоянен фаворит -  свинско по Нюрнбергски.
Така приготвят в Германия свинското още от XIV век и са го поднасяли на  трапезата на благородниците. Оригиналната рецепта предполага скъпи подправки (например шафран) и разбира се - печене във фурна.

Ние адаптирахме малко рецептата и в резултат месото се получи изключително меко, умерено солено и изумително сочно! 

Съставки:
800 гр. свинско месо (бонфиле)
сол на вкус
5 глави лук 
червен пипер на вкус
20 зърна черен пипер 
4 с.л. зехтин 
50 гр. сушени кайсии 
50 гр. сушени сливи 
50 гр. стафиди 
1 чаша тъмна бира 
2 бр. дафинов лист 

Приготвяне:
1.Измийте свинското, подсушете го с кърпа, поръсете със сол и червен пипер. Пъхнете го да се маринова в хладилника за най-малко 8 часа.
2.Лука нарежете на големи пръстени, а сушените плодове залейте с вряща вода.
3.Нарежете месото на 10-12 парчета, всяко отново посолете и поръсете с червен пипер разрезите.
4.На всяко парче сложете 2 зърна черен пипер и лучени кръгчета.
5.Намажете квадратна форма за печене с 2 супени лъжици зехтин, наредете месото като хармоника и намажете с останалата мазнина.
6.Разпределете равномерно в разрезите сушени кайсии, стафиди и сливи. Залейте месото с бирата, добавете дафинов лист.
7.Пъхнете го във фурната, предварително загрята на 170-190 градуса, и печете в продължение на 120 минути. Тази разлика в температурата за печене се обяснява с индивидуалните особености на всеки фурна. Уверете се, че месото не загаря, а като се появи коричка, намалете температурата.