Бащата на починалия от коронавирус 19-годишен Христо Иван Денев изнесе поредна порция обвинения срещу медиците във великотърновската болница, като според него реаниматорите там нарочно се заразявали здрави пациенти.


Христо Денев

Въпреки че преди няколко дни адвокатът обяви в ефира, че коронавирус няма и всичко било една измама с цел точене на пари и експериментиране върху здравето на пациентите, днес той твърди, че именно анестезиолозите в МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" не спазвали наложени мерки.

"Нормално ли е във Филевата мъртвилница коронаотделението да е насред другите? Нали идеята е да бъде максимално отдалечено и обезопасено?

Нормално ли е т.нар. реаниматори - гробари да обслужват бъдещите мъртъвци с Covid и същевременно да правят операции отсреща, в хирургията? Къде са мерките и карантините?", пита Денев.


Иван Денев

И настоява всичко това да бъде разследвано, включително от прокуратурата и ДАНС. 

Самият юрист възнамерява сам да сезира компетентните органи, сред които според него са и КПКОНПИ и НАП. 

Болницата в старата столица и към момента се проверява от държавното обвинение, тече и проверка от Медицинския надзор за нарушения на етичните норми при лечението на Христо, който издъхна от инфекцията на 1 август.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!