Списъкът с поскъпващи стоки от новата година е безкраен, но има и някои продукти, чиито цени ще паднат, прогнозира Business insider. Докато имотите ще станат по-скъпи, то някои техники и хранителни продукти ще бъдат по-евтини през новата година.
Лаптопи
Някои от най-популярните марки на преносими компютри ще понижат цените на част от моделите си. Най-добре е да се изчака до втората половина на 2017 година, ако сме решили да си купуваме такива, защото тогава се очаква да бъдат най-евтини.


Телевизори с резолюция 4К
Преди няколко години цената на този тип телевизори достигаше $6 000, през изминалата те струваха малко над $1 000, а през 2017 се очаква стойността им да спадне дори под $1 000.

Авокадо
През изминалото лято цените на авокадото чувствително се покачиха. Истерията около плода достигна дотам, че се навъдиха крадци, които нахлуваха в овощни градини в Нова Зеландия. Най-накрая стойността им се очаква да падне.

Някои хранителни продукти
Добри новини за кулинарите и любителите на храната - някои от основните продукти в кухнята на всяка домакиня ще бъдат по-евтини през новата година. Цените на яйцата, зеленчуците, говеждото, както и свинското ще паднат.

Цените в супермаркетите
Известно е, че цените в този тип магазини не са от най-изгодните, но през 2017 в САЩ се стартира поощрителна програма сред големите вериги, с цел понижаване на цените. Супермаркетите предлагат на своите клиенти дигитални купони, процентна отстъпка на определени стоки и други облаги, което не е никак лоша идея.

Самолетни билети от "Economy" класа на големите авиокомпании
Две от най-големите авиокомпании обявиха спад в своите цени. Това се отнася обаче само за икономичната класа и пътуващите трябва да се ограничат до 1 брой ръчен багаж. Очаква се цените на по-кратките полети да спаднат с 3%, а тези на по-дългите с 1%.

Полетите като цяло
Поради прогнозите за поевтиняване на горивата, се очаква спад и в цените на полетите като цяло. Разбира се, в стойността на билета няма да бъде включена никаква храна и резервация на място.

Екскурзиите
Всички пътешественици могат да се радват, тъй като 2017 година предполага по-ниски цени на екскурзиите. Една от ней-евтините дестинации в Европа е Португалия. Барселона също е по-добра алтернатива пред Париж или Лондон от гледна точка на нужните средства.

Купуване на автомобил чрез изплащане
Някои от най-желаните марки автомобили ще предложат доста изгодни оферти за тяхното закупуване на лизинг. Освен това част от моделите на 2017 ще бъдат по-евтини от тези на 2016 година.

Електрически и хибридни автомобили
След дълги изчисления стана ясно, че чрез данъчен кредит и спестявания от гориво, хибридните автомобили ще поевтинеят. Друго тяхно преимущество е евтината им поддръжка, което ги прави още по-привлекателни за купувачите.