Стрелба е възникнала снощи пред столично заведение на ул. "Гурко", съобщават от пресцентъра на МВР. Сигналът е получен около 0,30 часа тази нощ.
Стана ясно, че заведението, пред което е станал инцидентът, е БИАД.
Изпратеният веднага на място патрул установил, че е станало спречкване между охраната и клиенти, на които било отказано да влязат в заведението. Това била компанията на известния в Сливен Йосиф Йосифов-Йоско.
По думите на гардовете, един от приятелите на Йоско извадил пистолет, заплашил ги и произвел изстрел във въздуха. Няма пострадали при стрелбата. При идването на полицията компанията направила опит да избяга с джип “Мерцедес”. Шофьорът не се подчинил на разпореждането на униформените да спре автомобила. След кратко преследване той бил задържан на близката ул. “Стефан Караджа”. Установено е, че в колата пътуват четирима - освен Йоско вътре били М.Р. /36 г./ и К.Т. /26 г./ и 20-годишната С.Х. Първите двама са известни на полицията с предишни криминални прояви. Четиримата са били задържани, оръжието е иззето. По случая е образувана преписка. 

Съществувва и версия, според която е стрелял самият Йоско. Той се изнервил, след като охраната не го пуснала да влезе по анцуг. БЛИЦ