Гардът на Митьо Очите - Александър Алексиев, известен като Сашо Японеца, бил екзекутиран в гръб. Куршумите проникнали в мишичната линия, което означава, че обвиненият в убийството му Тодор Славов не е стрелял при неизбежна отбрана. Това каза в съдебната зала прокурор Кремена Стефанова.
В Апелативният съд на Бургас днес се разглежда мярката за неотклонение на Тодор Славов. Той обжалва определението на Бургаския окръжен съд, с което го остави в ареста миналата седмица, пише "Флагман". 

Двамата му адвокати обаче са на друго мнение.

"Не са били в гърба му куршумите, това са само твърдения, имало е и встрани. Но има експертизи, ние можем да коментираме това", казаха защитниците на Тодор Славов.

Те са категорични, че клиентът им е действал в условията на насочено оръжие срещу него, т.е. при неизбежна отбрана.

"Дори да приемем, че той е превишил тези предели, превишаването на пределите при неизбежна отбрана е отделно престъпление, което не се наказва с лишаване от свобода повече от 10 години. В делото няма доказателства, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. просто се предполага на основание на закона. Това ни е възражението във връзка с текста", казаха адвокатите му. 

Според прокуратурата бандата на Митьо Очите не е била въоръжена. Това твърдение направи и самият главен прокурор Сотир Цацаров на извънреден брифинг в Бургас. Адвокатите обаче питат къде са тези доказателства.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ