22-годишен мъж от несебърското село Гюльовца е задържан за кражби от туристи на плажа. Това съобщиха от полицията в града. 


На 12-и юли около 12.50 ч. в района на плажната ивица в близост до х-л „Империал Резорт” в Слънчев бряг, използвайки сила, скъсал и издърпал от врата на 67-годишен полски турист златен ланец заедно с плочка, с общо тегло около 200 грама на стойност около 7 000 евро.

На 1-ви август около 12.00 ч. в района на дървената пътека на плажната ивица край х-л „Котва” в Слънчев бряг, използвайки сила, издърпал от врата на 44-годишна чешка туристка златен синджир от бяло и жълто злато.

На 4-и август около 16.40 ч. в района на дървената пътека на плажната ивица край х-л „Котва” в Слънчев бряг, използвайки сила, издърпал от врата на 53-годишен румънски турист златен кръст с общо тегло около 7 грама.

Мъжът е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. Направил е пълни самопризнания, като посочил местонахождението на ограбените златни накити. Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на 22-годишния мъж продължава.