37 хиляди евро и 570 грама хероин са открити при спецоперация на служители на дирекция “Противодействие на организираната и тежката престъпност”, съобщи МВР.
Задържан е криминално проявеният Георги Мълчанков на 38 години.
Полицейската операция била внимателно планирана, след като спецполицаите наблюдавали отдавна стария си познайник Георги, който се придвижвал с лек автомобил БМВ. Често за прикритие на "бизнеса си" той пътувал с жена си и 4-месечното си бебе. Това допълнително усложнявало работата на спецполицаите, защото те трябвало да действат изключително внимателно и по никакъв начин да не застрашат живота на семейството. В акцията се включили и колегите им от ОД на МВР Благоевград и РУ-Гоце Делчев. Така на пътя за Гоце Делчев в близост до кръстовището с отбивката за с. Буково те го засекли и спрели за проверка. В колата са отрити 15 хиляди евро и 570 грама кафяво прахообразно вещество, което при полевия тест реагирало на характерното за хероин оцветяване. При последвалия обиск в скъпо обзаведеното му жилище в столицата полицейските служители намерили още 22 хиляди евро – пари, придобити от наркотрафик. Мълчанков е задържан за 24 часа, по случая е образувано дознание.

Георги Мълчанков е бивш сержант от “Охранителна полиция” на СДВР. На 3 февруари 2006 г. при спецакция в района на НДК антимафиоти, съвместно със Софийска военноокръжна прокуратура задържаха двама служители на МВР, единият от които Мълчанков. Тогава бе установено, че от близо два месеца в свободното време те се ангажирали да охраняват пратки с контрабандни цигари, участвали активно и организирали пласирането на стоката в магазини и складове из цялата страна. За дейността си те получавали част от печалбата след продажбата на нелегалната продукция. Тогава при обиск в жилището на Георги спецполицаите откриха 6 мастербокса цигари без бандерол от марките “Парламент”, “Марлборо”, “Мурати” и “Стейт лайн” и печат на нотариус. В дома на другия уличен полицейски служител – А.Н. бяха намерени незаконно притежавани боеприпаси. /БЛИЦ