Според индуизма и будизма кармата е съвкупност от човешки действия, извършени в сегашния и предишния живот, определящи съдбата на сегашното ви прераждане, пише tribune.bg.

Вашият хороскоп (натална карта) може да ви даде отговори на въпроси за вашата карма, както и за това кои сте били в миналия живот.

Може да се анализира хороскопа и да разберете кои бихте могли да бъдете в миналия живот по няколко начина. Например, астролозите обръщат внимание на местоположението на планетата Сатурн, ретроградните планети, както и на северните и южните лунни възли в наталната карта на човек, за да разберат за миналия му живот, както и по други критерии.

През есента 6 зодии ще забогатеят неимоверно

Има обаче и по-лесен начин да получите информация за вашата карма и миналия си живот. За да направите това, просто трябва да знаете вашия „асцендентен знак“, известен като „асцендент“. Той се изчислява според часът на раждане.

Каква е вашата карма от минал живот? ПЪРВА ЧАСТ

Не забравяйте, че вашият хороскоп е разделен на 12 сегмента, наречени „домове”. Всеки дом се управлява от зодиакален знак. Също така всеки дом обхваща отделна област от вашия живот: характер, финанси, отношения, дом, семейство, деца, работа, партньори, тайни, образование, пътуване, духовност, приятели, цели, най-съкровени тайни и карма от миналия ви живот.

Първият дом на вашия хороскоп е вашият асцендент. Той описва вашия характер и също показва кой сте в този живот, как ви възприемат околните.

Ако завъртите колелото на вашия хороскоп с един знак напред, тогава дванадесетият дом ще се превърне в първи. По този начин вие ще създадете прозорец към миналите си животи и ще научите за вашата карма, предишен опит, както и за това, което ви е предопределено в този живот.

Тези 5 зодии ще станат приказно богати до края на 2019-а

Редът на зодиакалните знаци винаги е следният: Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Ако Асцендентът ви е:

Лъв

Ако Асцендента ви е Лъв, тогава в миналия ви живот е бил в Рак. Натрупали сте в предишните си животи определени кармични дългове, свързани с областта на чувствата и взаимоотношенията. Ето защо в това въплъщение сте обикновено много потайни и предпазливи. Като представители на този зодиакален знак в предишен живот, вие сте били изпълнени със страхове, силни емоции, а също и съмнения, че ви обичат. В този живот сте станали самоуверени, романтични и готови да споделите страстната си любов с някого. Въпреки факта, че понякога сте обсебени от себе си, имате доста щедро сърце. Вашата карма е да се опитате да бъдете по-малко егоистични и да преодолеете страха да не бъдете изоставени. Просто обичайте и знайте, че го заслужавате. В миналия си живот сте се грижили за другите и най-вероятно сте били настойник, възпитател или просто добра майка (родител). Бихте могли да сте били също моряк, рибар, пожарникар, портиер, горски пазач.

Дева

Ако вашият Асцендент сега е в Дева, то в предишен живот той е бил в Лъв. В предишния си живот сте били фиксирани изцяло върху себе си. Винаги сте искали да сте в центъра на вниманието, така че всички около вас да удовлетворяват вашите нужди. В сегашния си живот вие сте отговорен човек, помагащ на другите. Старайте се обаче да не помагате, ако това е във ваш ущърб. Вашата карма е да се съсредоточите върху подпомагането на онези, които са жертвали нещо в миналото заради вас и да се научите да приемате адекватно критиките, защото само разумното мнение отвън може да ви помогне да настроите правилно приоритетите си. Ако игнорирате всички и всичко, тогава няма да изкупите кармичните дългове, вместо това ще натрупвате още повече. Любовните ви отношения са кармични. В минал живот вие сте имали специална кралска кръв – вожд, цар, крал или кралски шут, заможен индустриалец, театрален актьор, уличен музикант, златар.

Царе на финансите! 3 зодии ще напълнят с тлъсти пачки джобовете си през септември

Везни

Ако вашият Асцендент сега е във Везни, тогава в предишен живот той е бил в Дева. В предишното си превъплъщение сте били свързани с областта на медицината, лечението или по друг начин сте помагали на човечеството. Тогава сте се грижили и служили на другите, често забравяйки за собствените си нужди. В този живот се опитвате да намерите баланс между задоволяване на вашите естетически потребности и да помагате на другите поради вашето силно развито чувство за справедливост. В сегашния си живот сте заобиколени от хора, с които вече сте се срещали в миналите си  превъплъщения. Някои от тях се явяват като ваши „кармични кредитори“. В сегашния си живот сте длъжни да не губите способността си за състрадание. Това чувство трябва да бъде насочено отново към служене на човечеството. Вашата карма - не се опитвайте да угодите на всички. Трябва да се научите да поддържате своя умствен и емоционален баланс и да разберете, че не бива да отдавате толкова голямо значение на действията на другите. В миналия си живот сте били иконом, прислужник/ца, санитар, асистент, секретар-помощник, счетоводител, билкар, медицинска сестра, готвач, занаятчия, аптекар или лекар.

Скорпион

Ако Асцендента ви сега е в Скорпион, то в предишен живот е бил във Везни. Вие сте живели живота си в опити, често повърхностни, да намерите баланс, като сте били съсредоточени върху задоволяването на чувствените си желания. Сега се интересувате повече от нещо по-сериозно и по-задълбочено. Търсите възможност да проникнете по-дълбоко и да разберете мистериите на този живот и хората, които срещате по пътя си, въпреки че това често предизвиква емоционален конфликт. За съжаление ви е отредено да преминете през периоди на депресия и страдание, но те ви се дават за по-нататъшно развитие. Вашата карма е да победите своите първични инстинкти, да постигнете баланс между склонността ви да бъдете повърхностни (в миналия живот) и навика да бъдете твърде сериозни (в настоящия). В минал живот сте били дипломат, адвокат, съдия, нотариус, съдебен пристав, протоколчик, сенатор, законодател, държавен служител, банкер, танцьор/ка, художник, моделиер или колекционер на предмети.

Мъжете от тези 4 зодии все нямат пари и това си е!

Стрелец

Ако вашият Асцендент е Стрелец, значи в предишен живот е бил Скорпион. В минало превъплъщение сте били  непоколебимо уверени в собствената си истина и понякога това ви е пречело обективно да оценявате действията си. Дълбоките мисли и проучвания, които сте провеждали в миналия живот, ви помагат да споделите знанията си в настоящия живот като учител или философ. Вашата главна потребност е, че нищо не ви ограничава и можете да продължите търсенето на нови приключения. Вашата карма - да победите ненаситните си желания за всякакви удоволствия, не позволявайте на свободната ви природа да ви пречи да създадете близостта на сериозна връзка. В минал живот сте били учен, детектив полицай, шпионин, сексолог, агент на погребално бюро, фармацевт, медиум, свещеник или престъпник.

Козирог

Ако вашият Асцендент е Козирог, значи в минал живот е бил Стрелец. Тогава най-важното за вас  е било да се забавлявате, да пътувате и да търсите нови приключения. Голямо значение сте отдавали на свободата си. В този живот вие сте готови да станете по-сериозни и да поемете отговорност за постигане на кариерни цели. За разлика от миналия си живот, вие сте готови да работите здраво и да се придържате към дисциплината. Вашата карма – не позволявайте вашата упорита работа и жажда за материален успех да ви попречат да пътувате, което ви помага да израснете като личност. Не е нужно да възприемате живота твърде сериозно. Научете се да се забавлявате истински. Трябва да се справите с навика да се нервирате за дреболии и да се стремите да намерите радост във всяко начинание. В миналия живот сте били професор, адвокат, капитан на кораб, учител по езда, състезател, организатор на сафари, теолог, мистик, мисионер, пътешественик по света.

Тези 5 зодии печелят пари като с магическа пръчица

Водолей

Ако вашият Асцендент е във Водолей, то в предишен живот той е бил в Козирог. Уморени сте от дисциплината и упорития труд, което ви е попречило да опознаете живота по-безгрижно. Сега не обичате консерватизма и предпочитате да живеете като личност - нестандартно, без никакви правила или граници. Искате обаче да направите откритие, което ви позволява да отдадете почит на обществото, в което живеете. Вашата карма - не се опитвайте да бъдете „бунтари без причина“. Трябва да се научите да говорите на езика на чувствата, а не само на интелекта, защото това е, което може да обогати вътрешния ви свят и да ви доближи до изпълнението на житейската ви цел. Работете с конкретна цел. В минал живот сте били алпинист, архивар, историк, каменоделец, банкер, археолог, политик, полицай, отшелник, писател, шапкар, работили сте в старчески дом.

Риба

Ако вашият Асцендент е в Риби, то в предишен живот той е бил във Водолей. В миналия си живот сте се наслаждавали на свободата и сте създали свои собствени правила. Някои от вас са направили открития важни за обществото. В този живот искате да се съсредоточите върху установяването на връзка с другите на духовно ниво. Чувствате, че трябва да помогнете на тези, които страдат и се нуждаят от вашите лечебни способности. Вашата карма - да се научите да приемате хората такива, каквито са, с техните предимства и недостатъци и да осъзнаете, че трябва да помагате на тези, които са в нужда. Не бива обаче също да пренебрегвате собствените си нужди. В противен случай рискувате да станете жертва. В миналия живот сте били технологичен гений, политик, инженер, изобретател,  летец, анархист и революционер, парапсихолог или учен.

Всеки предишен живот, който сте живели, ви предоставя урок, който пренасяте в следващия си живот. Кармата на предишен живот може да хвърли светлина върху онези области, в които имате възможност да се развивате като личност. Ако се съсредоточите върху собственото си развитие, можете не само да осъзнаете себе си, но и да помогнете на другите.  

Ако не откривате вашия асцендент тук, то може да се върнете към ПЪРВА ЧАСТ, за да видите какъв сте били в минал живот.