Компанията Bentley публикува видео на най-скъпия си модел. Това ще бъде кабриолет, който ще излезе в ограничен тираж от 12 бройки и ще се предлага само на най-важните клиенти на марката. Автомобилът с цена 2 млн. долара ще носи името Bacalar в чест на популярен туристически център в Мексико, известен с едноименното езеро.

Кабриолетът е разработен с участие на специалистите от ателието Mulliner, което ще създаде собствен автомобил с уникална каросерия за първи път от 2002 г. В интериора на кабриото са използвани иновационни и редки материали, като някои от тях са непознати до момента за автомобилната индустрия.

По предварителни данни, Bacalar ще представлява голям на размери автомобил с каросерия тип "баркета". Голяма част от стилистичните решения по него са взаимствани от дългия 6 метра концептуален модел Bentley EXP 100 GT (на снимката). Той беше показан миналото място в чест на 100-годишния юбилей на британската марка.

Под капака на Bentley Bacalar ще бъде поставет 6,0-литров W12 двигател, който при новите Flying Spur и Continental GT развива 635 к.с. и 900 Нм въртящ момент. Трансмисията е 8-степенен автомат с два съединителя. Заради олекотените материали в конструкцията, кабриото ще ускорява от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,7 секунди.