Луната е в знак Рак. Хората са по-чувствителни и лесно раними. Затварят се в себе си и се потапят в своя вътрешен свят. Преживяванията са по-значими, отколкото събитията на външния свят.
Добре е да не се предприемат никакви необмислени действия. Най-доброто занимание е да се погрижите за семейния уют. Организмът има нужда от въглехидрати. Пощадете стомаха, не го претоварвайте с тежка храна, пийте минерална вода, откажете се от алкохола. 13-и лунен ден (до16:29ч) е за получаване на нова информация, за натрупване на знания, ден, в който можете да узнаете нещо ново и за себе си. Може да се появи отново стар и забравен проблем. Значи е дошло време да се замислите за миналото и най-накрая да разрешите теглещите ви назад нерешени жизнени задачи. Период на корекции. Можете да внесете изменения. Денят е благоприятен за интелектуални занимания, за работа с информация, за срещи, нови идеи. Не се доверявайте на първото впечатление при запознанство. Скоро то може да се окаже измамно.

Благоприятно е за козметични процедури. Закуската си я хапнете в уединение, но да не е обилна. Чудесно е мюсли и чаша мляко. Можете да добавите орехи и други. Добре да се консумира жива храна - плодове и зеленчуци. Трябва да имате достатъчно сили, за да изпълните поставените пред себе си задачи. Добре е да се храните в колектив - в семейството, с приятели.

14-ти лунен ден (от 16:29 до 17:34ч на следващия ден) Денят е добър за начало на важни дела. Ключовият аспект за деня е съзидание. Всичко, което се започне в този ден ще има успех. Възможно е да се изпита печал, меланхолия, контакти с другия свят. Добре е да се избягва горчиво и сладко, а да се отдава предпочитание на солената храна, орехи, бадеми. Може да предприемете сухо гладуване. Благоприятно да изчистване на духовни и физически шлаки. Появявайки се стомашно-чревно заболяване в този ден, означава, че вървите по неверен път.

Отношения – Като цяло отношенията в семейството обикновено са спокойни, без ексцесии. Ако има обаче подрастващи в него, то може да има усложнения. Те може да се опитат да покажат характер. Да призовавате гласът на разума им е безполезно. Напълно достатъчно е да им отстъпите.

Секс - За Донжуановците е специален ден. Девойка или жена, която дълго и безуспешно сте ухажвали, в този лунен ден могат да бъдат покорени, но ако опитите и сега се окажат неуспешни, то можете да сложите кръст на тези отношения. Това е последният шанс. Ако не започнете днес романтични отношения с обекта на вашите въжделения, значи нищо няма да се получи. Благоприятен ден за сексуални отношения при семейните двойки. Може да изпробвате нови техники. Опитайте да се занимавате със секс там, където не сте го правили и както не сте го правили.

Бизнес – Необходимо е да се прояви упоритост и настойчивост при достигане на целите. В никакъв случай не се поддавайте на изкушението да промените избраното направление, тъй като именно на финала се появяват съмнения. Сега е необходимо много да работите, да не пасувате.