Понякога сред момичетата се наблюдава желание за естественост, поради което много от тях отказват да се бръснат.

Но едва ли на много хора им е идвало на ум, че към обичайните за красавиците зони може да се добави още една - на гърдите. Оказва се, че канадската художничка Естер Каликсте-Бю от Монреал има какво да разкаже за това, информира Metro.

Животът на момичето се е бил превърнал в кошмар, когато е била тийнейджърка. Космите растяли по цялото й тяло, особено по гърдите. Естер непрекъснато ги бръснела и ги отстранявала с восък, търпейки болка и срам, защото веднага щом видела някой косъм и изпадала в истерия.Но през 2019 г. тя решила да избере различен път и да се опита да се приеме такава, каквато е.

"Няма никакво медицинско обяснение - просто имам много повишена окосменост. Наскоро открих, че това не е необичайно при жените по бащината ми линия. Корените ми се връщат към племето Уи от Кот д'Ивоар в Западна Африка. По времето на прабаба ми такива момичета са били срещани често и това се смятало за красиво", споделя Естер Каликсте-Бю.Момичето решило да не се занимава повече с космите и спряло да се бръсне изобщо, давайки пространство на космите си в подмишниците и на краката си. Сега момичето работи като моделка за различни списания, а наскоро дори успя да попадне на корицата на Glamour UK.Художничката се опитва да се чувства комфортно в тялото си и да помага на последователите си, които едва са започнали пътя към приемането на своята същност.

Превод и редакция: БЛИЦ