От три години Лили Иванова се бори с коварно заболяване. Примата на поп музиката страда от херпес зостер, който си навлече от стрес, пише столичен седмичник.
Заболяването е изключително опасно, защото уврежда нервната система и кожата. Човек се чувства слаб, прилошава му, понякога се повишава и температурата му.

Най-лошото е, че заболяването предизвиква и възпаление на нервните възли, а страдащият изпитва мъчителни болки.

Лили пипнала вируса преди три години, малко преди грандиозния концерт в „Арена Армеец”.Примата естествено не искала и да чуе за болница и доктор, затова извикали специалист в дома й.

Лекарят я подложил на спешна терапия, а изпълнителката запазила проблема си в тайна от всички. Дори музикантите от оркестъра не разбрали, че певицата има проблем.

Едва на приема Лили си позволила да си тръгне бързо и се затваря в дома си, докато се възстанови напълно. Примата се хвали с желязно здраве, макар след това да получава още няколко пристъпа.

Родената в Кубрат звезда, редовно се консултира с лекари за състоянието си. Тя нито веднъж не се оплакала от състоянието си или от нечовешките болки.

Дипломираната сестра, която тази година ще навърши 78 години, досега не е влизала в болница за дълго и продължава да се радва на крепко здраве. Зад дълголетието й обаче се крие спартански режим–Лили спи по 12 часа, консумира само определени храни и яде мед постоянно.