Какво виждаш на тази картина? Това е може би най-известното изображение от т. нар. „двусмислени илюзии“, които могат да показват две различни неща в зависимост как се вгледате в тях. Името на картината в „Фигурата на Боринг“. За първи път тя е изобразена на германска пощенска картичка през 1888 г. След това се появява в различни списания. А пръв я анализира психологът Едуин Боринг през 30-те години на XX век, пише Io9.gizmodo.com, цитиран от vesti.bg.

В зависимост какво виждаш на тази картина, това говори за начина, по който възприемаш света и за самия теб. Интересното при „Фигурата на Боринг“ е, че не можеш да възприемеш едновременно и двете значения.

Мнозина виждат изобразена млада жена, облечена във викториански стил. Ако си от тях, то ти си личност, отворена към света. Общителен, енергичен, импулсивен, приказлив, енергичен човек, който търси и се нуждае от другите хора и социални контакти с тях.

Личност, по-склонна да експериментира със себе си и облеклото си. Обичаща ярките и светли цветове. По-оптимистичен, по-положително настроен, емоционално по-стабилен човек. Уверен в себе си и във възможностите си да участва в живота на другите.

Хора като теб не са толкова егоистични и загрижени за самите себе си и по този начин не се фокусират силно върху собствените си мисли и чувства. Така по-лесно контактуваш с непознати, чувстваш се изключително добре в компания.

За тези, които виждат млада жена обаче е по-вероятно да страдат от невротизъм и да са спонтанни, избухливи и прибързани в реакциите си.

В случай, че виждаш старица, ти си личност, по-затворена в себе си. Не изпитваш толкова силно желание и потребност за общуване. Не обичаш да експериментираш. Повече ти допадат дрехите в тъмни цветове. Обичаш сигурността и не харесваш промените. Често следваш схеми и правила. По-трудно се вписваш в компании. За сметка на това, когато създаваш приятелства, те са по-дълготрайни.

Ти си човек, който внимателно наблюдава околните. Лесно разпознаваш проблемите и предлагаш творчески решения. Усърдно преследваш целите си. Чувствителна натура си и умееш да оценяваш истински красивите неща. Личност с идеали и готова на саможертви. Вероятно имаш талант в математиката, изкуствата, писането или музиката.

В същото време си човек, който е по-склонен към депресии. Поставяш високи стандарти и изискваш от другите да ги спазват. Рядко поемаш инициативата. Често се самоанализираш и изпитваш неувереност в себе си. Трудно прощаваш предателствата и лъжите.