Да се спортува е полезно и важно, но не всеки спорт е за всеки. Vesti.bg събра съвети за това каква да е тренировката ви в зависимост от вашата зодия.
Овен (21 март до 19 април)

Вашият знак накратко: като огнен знак на действието, вие сте бърз и конкурентноспособен и преминавате през различни ситуации с агресивна енергия. Малко неща ви карат да се чувствате по-добре, отколкото да знаете, че сте надминали себе си, или човека до вас. Вие обичате конкуренцията.

Тренировката за вас: без съмнение – спининг. Там можете да подобрявате предишните си постижения, както и да сте с най-добрите показатели в цялата група.

Телец (20 април до 20 май)

Вашият знак накратко: не обичате да се напрягате. Искате да тренирате, но без да чувствате, че сте на тренировка и в това има смисъл. За вас интензивните упражнения биха били уморителни, вместо тонизиращи.

Тренировката за вас: балетът, където фокусът е върху малки движения. Няма да се потите, а ще имате вида движения, които ви карат да се чувствате най-добре.

Близнаци (21 май до 20 юни)

Вашият знак накратко: мразите монотонността и опитвате много и различни тренировки. Приятелите ви играят огромна роля, много сте социални и обичате да работите с други хора.

Тренировката за вас: акро йога – този вариант на йогата включва работа с партньор, за да се направят отделните пози.

Рак (21 юни до 22 юли)

Вашият знак накратко: раците са домошарите на астрологичния свят и биха предпочели да си останат вкъщи пред това да идат във фитнес или студио. Склонни сте да се сравнявате с другите, така че спортните зали, пълни с тренирани тела не са най-доброто място за вас. Но пък вие сте велики в самостоятелното мотивиране.

Тренировката за вас: DVD-та с йога, която можете да практикувате в уюта на своя хол.

Лъв (23 юли до 22 август)

Вашият знак накратко: обичате да бъдете забелязвани, така че всеки път щом чуете за нова модерена тренировка или зала за фитнес, вие сте първите, които опитват.  Външният вид е от огромно значение за вас и работите усилено, за да изглеждате по начина, по който искате.

Тренировката за вас: танцови кардио упражнения. Танците са групова тренировка и ще имате възможността да се перчите пред други хора.

Дева (23 август до 22 септември)

Вашият знак накратко: Вие сте силно практични и знаете, че упражненията са от съществено значение за едно здраво тяло. Но да станете супер потни не е вашата идея за добро прекарване. Обичате дисциплината и сте в състояние да правите сложни неща с тялото си.

Тренировката за вас: пилатес – тук всичко се върти около бавното и контролирано движение, така че отговаря на нуждите ви от дисциплина.

Везни (23 септември до 22 октомври)

Вашият знак накратко: вие се наслаждавате да създавате контакти, докато тренирате, така че изпотяването по двойки е идеално за вас, още повече, че сте много кооперативни. Освен това сте склонни да похарчите повече пари, за да идете в най-добрия фитнес или студио.

Тренировката за вас: социални спортове като тенис, или скъпи студиа и зали с групови класове, както и тренировка с личен треньор. Понякога сте малко нерешителни, така че указанията на треньора ще ви помогнат да получите резултати от тренировките.

Скорпион (23 октомври до 21 ноември)

Вашият знак накратко: Цените усиления труд и имате същото отношение във фитнеса. Колкото повече усилия влагате в нещо, толкова по-щастливи сте.

Тренировката за вас: бокс, където ще се потите, докато не успеете е да изстискате потта от фланелката си.

Стрелец (22 ноември до 21 декември)

Вашият знак накратко: Вие имате приключенски дух с енергията на покорител на света. Обичате да пътувате и да виждате нови неща, а у вас има и жилка на човек, който обича да се конкурира.

Тренировката за вас: кросфит или подобни класове с висока интензивност, когато тренировката постоянно се променя и ви кара да се стремите към нова цел.

Козирог (22 декември до 19 януари)

Вашият знак накратко: Вие се дисциплинирани и сериозни в тренировките си, никога няма да пропуснете някоя, за която сте се записали. Упражненията не са забавления за вас, но ги правите, защото „вашето тяло е храм“.

Тренировката за вас: пилатес класове, в които се изисква сериозна дисциплина, задържайки тялото си в трудна поза за дълъг период от време и работа с различни нива на съпротивление, докато мускулите ви започнат сякаш да горят.

Водолей (20 януари до 18 февруари)

Вашият знак накратко: вие сте много независими и вашият принцип е всичко или нищо. Или тренирате усилено, или изобщо не тренирате. Много добре се справяте в група.

Тренировката за вас: фитнес упражнения на открито и задължително в група. За вас би било отлично да има публично порицание, ако някой пропусне тренировка.

Риби (19 февруари до 20 март)

Вашият знак накратко: вие сте променлив воден знак, така че всичко свързано с басейни и морета е подходящо за вас.  Имате добродушен характер и не се наслаждавате на напрежението, което може да ви изтощи, вместо да ви освежи.

Тренировката за вас: водната зумба е точно като за вас. Страхотна музика и танци във вода – това ви пасва идеално.