Шокираща изравнителна сметка за ток 527,69 лв. е получила Мими Драганова от Видин. През ноември и декември тя направила и две авансови плащания по 324 лв. "И друг път съм имала съмнения в сметките и съм се опитвала сама да се разправям с енергото, но без резултат. Затова сега реших да потърся вас за помощ", обърнала се старицата към "24 часа".
Жената взела пари назаем и платила сумата, за да не й спрат тока, но била решена да си търси правата. Тя недоумява как може за три месеца да са изхарчили ток за над 1100 лева, като през цялото време са икономисвали.
"Включваме климатик, но само за по половин ден, готвя един път на три дни, за да не пускам по-често котлона. Бойлерът и пералнята се включват веднъж седмично, колкото да се изкъпем и да изпера", докладва жената. Тя живее с брат си и със сина си, който отскоро е без работа. Доходите на домакинството са двете пенсии - общо 380 лева.
Според ЧЕЗ обаче клиентката им имала традиционно високо потребление. Миналата година при старите цени за януари платила 387 лв., а за февруари - 271 лв. В понеделник ще инспектират електромера. /БЛИЦ