Предстои изписването от Клиниката по изгаряния към „Пирогов” на двама от пострадалите при умишления палеж в село Осиково, Гоцеделчевско. В началото на февруари тази година Манчо Панюков уби двете си деца и подпали къщата на тъста си, при който палеж пострадаха съпругата му и още четирима нейни роднини.
Анифе Велева на 51 години, която беше с 21% изгаряния и Малин Караилиев на 59 години, който беше с 22% изгаряния ще бъдат изписани. Те бяха транспортирани в от гр. Гоце Делчев в нощта на 4 срещу 5 февруари т.г.
„И двамата са вече раздвижени и възстановени”, е мнението на проф. Огнян Хаджийски, шеф на Секцията по изгаряния и пластична хирургия.
Продължава борбата за живота на най-тежко пострадалата при този трагичен инцидент 30-годишната съпруга на Панюков Биляна. Тя беше приета с 85% изгаряния и до сега са й направени няколко операции.
Пред изписване е и 19-годишната Лили Петкова. Тя пострада при избухване на газова бутилка в заведение на село Скравена. Момичето беше прието в  „Пирогов% с 25% изгаряния. /БЛИЦ