Георги Коритаров и водещият на сутрешния блок на bTV Антон Хелимян влязоха в словесен сблъсък по горещата през последните дни тема за арменския геноцид. Коритаров бе поканен да коментира учредяването на новата партия на Лютви Местан, но водещият реши да започне с арменския геноцид. Това мигом вбеси Коритаров. 
Събитията в Турция изискват солидарност. Очевидно страната е под атака на терористични организации, посочи той и се прехвърли към арменците. "Когато един народ се изживява като жертва на геноцид, е много странно 20 години по-късно негови граждани да търсят защита от нацисткия режим", обясни Коритаров.

Той даде пример с молбата на арменски журналист, обърнал се към Хитлер, за да определи арменците като арийска раса. Коритаров призова историята да се чете комплексно. "Четете, колега" - обърна се Коритаров към Антон Хекимян. "Трябва да се говори предпазливо по определени теми". Той изказа съпричастност към невинните жертви, но добави, че те били жертви на вътрешни междуособици. "В основата на всяка интелектуална дейност е четенето. Важно е какво и как го приемате”", натърти Коритаров.

Хекимян благодари за забележката и го предупреди, че ефирното им време изтича. „Благодаря! Ясно е, че ще се заядете с мен за арменския геноцид, именно защото съм арменец”, заяви Хекимян, който тактично се опита да прекрати нападките на колегата си и допълни: „Това беше един урок по компетентност”.