Ейч Ем Ар Логос и издателство „Елизабет Лукс Архив“, Германия с огромно вълнение Ви представят „Психотерапия с достойнство“. Това е първата издадена на български език книга на Елизабет Лукас - най-знаменитата ученичка и ярка последователка на Виктор Франкъл и водещ логотерапевт в света. Книгата е част от поредицата „ЖИВАТА ЛОГОТЕРАПИЯ“.

Какво е „ПСИХОТЕРАПИЯ С ДОСТОЙНСТВО“?

ПСИХОТЕРАПИЯ С ДОСТОЙНСТВО“ е една вълнуваща среща с двама терапевти – експерти в логотерапията, които в откровен разговор и по увлекателен начин споделят дългогодишния си опит. На достъпен и разбираем език авторките елегантно ни въвеждат в изкуството на ЖИВАТА ЛОГОТЕРАПИЯ.

Книгата е адресирана до всеки един от нас: изгубилия се в изгаряща любовна мъка, изпадналия в отчайваща безпътица или търсещия отговор на кръстопътни въпроси. С повишено внимание към най-злободневните проблеми, които разтърсват душата на днешния човек, Лукас и Шонфелд ни поднасят по брилянтен начин най-актуалните и болезнени теми от нашето съвремие с ясната мисъл да можем сами да си помогнем. За тази цел те представят свои автентични истории с професионални коментари към тях и предлагат отговори как да постъпим, КОГАТО:
  • сме обхванати от необясним СТРАХ, панически атаки или нарастващо безпокойство;
  • сме сполетени от най-коварните нашественици на вътрешната принуда – НАТРАПЛИВИТЕ МИСЛИ;
  • когато сме затънали в блатото на ЛЮБОВНАТА безнадеждност;
  • когато сме разяждани от острието на ЧУВСТВОТО ЗА ВИНА;
  • когато безропотно носим товара от стари ТРАВМИ;
  • или когато сме обзети от дълбока, съкрушаваща СКРЪБ по обичан от нас човек, когото сме изгубили.
За любовта – една различна перспектива!

Книгата разглежда и извечната тема за „истинската любов“, разгледана от съвършено различен ъгъл. С притаен дъх четем този предизвикателен материал за любовта. Вникнем ли в него обаче, дори и „разболени“ от любов ще намерим сили достойно да излезем от всяка криза, без горчив привкус и без последващо чувство за вечна любовна несполука. Защото важна е гледната точка.

Хората питат, специалистите отговарят!
Не на последно място Елизабет Лукас със завладяваща лекота и доказана прецизност обобщава 10-те най-често задавани към психологията въпроси на нашето време. На растящото любопитство на съвременния човек сам да намери отговор и решение на своите проблеми и душевни терзания, проф. Лукас поднася в резюме своите блестящи разработки. Те удивляват с мъдростта си и подканват читателя към пробуда, защото времето е ценно и настоящето е единственото, с което разполагаме, а това, което провалим днес, е провалено завинаги, и за него ще съжаляваме утре.“
За кого е предназначена?
Психотерапия с достойнство“ е книга за всеки. За пръв път тя „отваря“ вратите на логотерапевтичния кабинет и ние можем да надникнем отвъд мистичната завеса. Докато д-р Хайди Шонфелд майсторски оказва помощ, надничайки зад рамото ѝ, Елизабет Лукас елегантно съпровожда терапевтичната ѝ практика на страниците на книгата. Убедени сме, че това „надничане“ ще бъде увлекателно за всички.
За специалистите психолози, психотерапевти и др. „Психотерапия с достойнство“ ще покаже нагледно изкусната работа на логотерапевта в терапевтичния кабинет. За всички останали „изследователи“ на човешката душа и търсещи отговори на кръстопътни въпроси, тя предлага необичайни решения и вълнуващи интерпретации, които изцяло променят гледната точка и държат будно съзнанието дълго след срещата с нея.


За авторите:


Елизабет Лукас е водещ специалист по логотерапия. Считана е за един от най-значимите и ярки последователи на Виктор Франкъл в световен мащаб. Клиничен психолог, лицензиран психотерапевт и супервизор с над 30 години професионален опит. Изнасяла е лекции в редица университети и е обучила цяло поколение логотерапевти. Има издадени 54 книги, преведени на 20 езика.

За нея Франкъл казва: „За Лукас няма човешко същество, което да не съдържа в себе си възможност за израстване и не съществува житейска ситуация, която да няма своята искрица смисъл. Да осветлява смисъла, е именно изкуството на Елизабет Лукас и изцяло в духа на логотерапията.“

Хайди Шонфелд е ученичка на Елизабет Лукас, логотерапевт и специалист по ориентирано към смисъла житейско консултиране. Основател и управител на издателство „Елизабет-Лукас-Архив“, към което е учредена и Академия по логотерапия. Преподавател по „Оригинална логотерапия по Виктор Е. Франкъл“, супервизор и обучител по водене на логотерапевтично интервю.

 

Откъс Книга 26-31стр. by Blitz bg on Scribd