През нощта срещу четвъртък от югозапад ще започнат нови валежи. Над Западна и Южна България те ще са от дъжд, а над 600-700 метра - и от сняг, пише MeteoBalkans.

По-значителни снеговалежи очакваме в Предбалкана и високите западни полета, където ще се образува и нова снежна покривка. С понижението на температурите и в Северозападна България дъждът до сутринта постепенно ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка. 

Очакваните минимални температури ще са между минус 3 и 4 °С. Най-високи ще са стойностите по Черноморието - до плюс 5-7°С. 

През деня ще е предимно облачно и на много места ще превали дъжд. По-значителни ще са валежите над крайните южни и източни райони. Възможни са заледявания над крайните северозападни райони. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток и с него ще нахлува по-студен въздух.

Максималните температури ще са около 2-5°С. По-ниски ще са над Западна България и в Дунавската равнина  – до 0-2°С.

Времето в София

През предстоящото денонощие времето в столицата ще е предимно облачно с валежи от сняг. Ще се образува и снежна покривка. Минимална температура ще е около минус 2 °С. Максималната температура ще бъде около 1°С.

Предупреждение за лошо време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо  време, валидни за четвъртък. 

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Предупреждение за очакван интензивен снеговалеж

Очаквано предупреждение за интензивни валежи от сняг и силни пориви на вятъра. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 5-10 см, което ще създаде предпоставки за намалена видимост, възможни заледявания и затруднения на надземният транспорт. 

Над 1100-1200 метра снежната покривка ще надмине 20-30 см. Предупреждението е отбелязано на картата с тъмносин цвят.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук